Autá

Najmenší Batmobil na svete

"V ponuke internetového obchodu sa objavilo vozidlo v štýle Batmobilu, ktoré musí zaujať aj ľudí, ktorí nie sú komiksoví fanúšikovia. "

Erik Stríž, 13. decembra 2013 10:00
Najmenší Batmobil na svete Foto: eBay.com


Komiksový hrdina Bruce Wayne, ktorý po nociach beháva po strechách budov ako Batman, sa v priebehu svojho dlhého vývoja dočkal veľkého množstva špeciálnych vozidiel. Batman jazdil na motorke, na upravených športových autách, lietadlách a dokonca aj na vrtuľníku. Vrtuľník s pomenovaním Batcopter sa objavil vo filme z roku 1966. Nikdy v priebehu svojej histórie, ktorá bola započatá roku 1939, sme však v batmanovskej úprave nevideli golfové autíčko. Až doteraz.

Elektrické golfové autíčko upravené v štýle novodobého Batmanovho vozidla Tumbler sa v internetovom obchode objavilo ako ponuka súkromného predajcu. Ten sa rozhodol svoj klasický golfový vozík prerobiť do takej formy, ktorá by bola atraktívna pre každého. A samozrejme, najmä pre ľudí, ktorí sa netaja svojou vášňou pre zbieranie filmových rekvizít, exkluzívneho tovaru alebo aj prvých výtlačkov známych komiksov.

Kompletne bol prepracovaný aj podvozok Foto: eBay.com

Úpravy za 30-tisíc dolárov


Golfový vozík značky E-Z-GO jeho majiteľ rozobral do najmenšej súčiastky, aby ho mohol prepracovať od základu. Odstránil nielen drobnú karosériu, ale aj kompletný interiér, kolesá, elektrický motor a dokonca upravil aj podvozok. Po takejto bilancii je prakticky zbytočné tvrdiť, že pôvodne išlo o E-Z-GO. Nový motor umožňuje, aby sa vozidlo pohybovalo maximálnou rýchlosťou 60 kilometrov za hodinu a bolo preto potrebné použiť aj nové batérie - dovedna je ich na aute šesť.

Čierna farba prišla na rad až na koniec Foto: eBay.com

Kolesá z kamióna


Domáci kutil následne vytvoril vlastnú konštrukciu a na ňu nasadil karosériu pozostávajúcu z rozličných kusov čierneho plechu. Tieto kovové pláty sú pospájané do pomerne netradičných tvarov, uhlov a veľkostí tak, aby pripomínali filmový Batmobil z roku 2005. Majiteľ na svoj výtvor nasadil aj celkom nové kolesá, ktorých charakter vozidlo predurčuje aj na jazdu komplikovanejším terénom. Aj napriek tomu však pochybujeme, že by sa nový majiteľ tohto zázraku vybral so svojím Batmobilom práve do hôr. Kolesá sú vzadu až štyri a majú priemer neuveriteľných 28 palcov.

Najmenší Batmobil na svete Foto: eBay.com

Nechýbajú ani dotykové displeje


Radikálnej úpravy sa dočkal aj interiér vozidla. Pôvodné lacné sedadlá boli nahradené novými s koženým čalúnením, nastaviteľnou výškou a sklonom a so vstavaným vyhrievaním. Samozrejme, že ich farba je sýta čierna. Ústredným multimediálnym a komunikačným centrom najmenšieho Batmobilu na svete je tablet Apple iPad, ten sa zapája do stredovej konzoly.

Imitácia tryskového motora so skutočnými tlmičmi a 28-palcovými kolesami Foto: eBay.com

Zadná časť golfového vozíka bola prepracovaná v nevídanej miere. Značné predĺženie má na svedomí upravený podvozok, ktorý nesie váhu čohosi, čo pripomína turbínu alebo výstup tryskového motora. Pochopiteľne sa počas jazdy za vozidlom plameň neťahá, napriek tomu pôsobí toto vylepšenie efektne a vecne. Je to predsa len Batmobil.

Najmenší Batmobil na svete Foto: eBay.com

Predané za tri dni


Tvorca malého Batmobilu zverejnil svoj výtvor na internete s tým, že zaň vyžadoval minimálnu cenu 17 500 amerických dolárov. Na celý projekt mal stanovený rozpočet až 30-tisíc, ale nevedno, či ho skutočne využil celý. Ak by to bola pravda, potom by na predaji tohto vozidla značne prerobil, pretože práve za 17 500 dolárov ho získal nový kupec 4. decembra, iba tri dni po zverejnení ponuky. Čo myslíte, poputuje tento malý Batmobil niekomu pod vianočný stromček? Možno by sa tam aj vošiel.

Komentáre