Autá

To je nápad! Strešné nosiče, ktoré sa nafukujú

"Strešné nosiče nemusia byť iba pevné. S nafukovacím riešením prišla spoločnosť HandiRack a žne úspechy. "

Erik Stríž, 17. júna 2014 14:00
Nafukovacie strešné nosiče HandiRack Foto: HandiRack


Dá sa povedať, že HandiRack Inflatable Roof Racks patrí medzi tie produkty, po zhliadnutí ktorých si pomyslíme: “Prečo som toto nevymyslel ja? Veď je to také jednoduché!”

Tieto strešné nosiče na prvý pohľad celkom popierajú podstatu strešných nosičov ako takých, pretože nie sú pevné, tvrdé a to evokuje dojem, že nie sú ani zvlášť odolné. Napriek tomu sú skvelým príslušenstvom pre každého, kto má auto bez strešných nosičov a nemá ich v pláne ani montovať.

Nafukovacie strešné nosiče HandiRack Foto: HandiRack

Nafúknuť, použiť a vyfučať


Základnou myšlienkou produktu od HandiRack je možnosť jednoduchého použitia v prípade potreby a následná schopnosť poskladania sa do takej formy, aby nezaberala prakticky žiadne miesto v kufri. Tvorcovia teda prišli s konceptom nafukovania, ktorý ponúka spomenuté možnosti a zároveň rieši aj otázku prípadného poškodenia laku strechy automobilu. S nafukovacími vankúšikmi totiž žiadne poškodenie nehrozí.

Nafukovacie strešné nosiče HandiRack Foto: HandiRack

Súprava HandiRack pozostáva z piatich položiek a jednej tašky. Ide o dvojicu plochých popruhov, dvojicu nafukovacích vankúšov s pozdĺžnym tvarom a ručnú pumpu s názvom HandiPump.

Nafukovacie strešné nosiče HandiRack Foto: HandiRack

Vnútorný tlak udrží aj kajak


Rovnako, ako bežná nafukovačka do vody udrží vás, tak aj vankúše HandiRack udržia lyže, kajaky, koberce a iné dlhé objekty, ktoré sa nevojdú do kufra alebo interiéru auta. Pri dostatočnom natlakovaní vankúšov sú také pevné, že ich vôľa v deformovaní je iba minimálna a nehrozí preto poškodenie laku strechy auta v dôsledku jazdy po členitom teréne. Vankúše sú vyrobené z hrubého nylonu, zvládnu teda aj drsnejšie zaobchádzanie.

Nafukovacie strešné nosiče HandiRack Foto: HandiRack

Na každé auto


Najväčšou výhodou nafukovacích strešných nosičov HandiRack je ich univerzálnosť. Namontujete ich na Porsche Cayenne a aj na Škodu Roomster. Dostupné sú vo viacerých verziách a farbách.

HandiRack nekúpite priamo na Slovensku, ale na internete sa dajú zadovážiť aj za veľmi priaznivých 66 eur. V porovnaní s bežnými pevnými strešnými nosičmi je významný cenový rozdiel a prihliadať treba aj na skutočnosť, že inštalácia tohto riešenia je otázkou niekoľkých minút, pričom ho je možné po použití uskladniť priamo v kufri auta.

Komentáre