Autá

Na čom jazdia Bieber, Hilton, Beckham či Kutcher?

"Paris Hilton, David Beckham, Justin Bieber, Kim Kardashian, Ashton Kutcher, títo všetci a veľa ďalších známych tvárí si potrpí na tom, aby boli v dobrom aute. A jedno nikdy nestačí."

Webmagazin.sk, 11. februára 2014 14:00
Ferrari California Foto: Ferrari


Bolo by naivné myslieť si, že celosvetovo známe osobnosti budú šetrné, čo sa týka zveľaďovania ich hmotného majetku. Dobré nové automobily majú potenciál odzrkadľovať nielen životný štýl svojho majiteľa, ale aj reprezentovať samotné automobilové značky. Práve preto je niekedy komplikované zistiť, či si David Beckham vybral Porsche 911 Turbo z osobnej iniciatatívy alebo či to patrí k marketingu automobilky Porsche.

V každom prípade, najmä v zahraničí existujú dotieraví paparazzi a premotivovaní novinári, ktorí svoju vyhliadnutú osobnosť sledujú na každom kroku a dávajú následne svetu vedieť o jej nových automobiloch. Ponúkame výber niektorých z nich.

Lexus LS 600h L Foto: Lexus

Ashton Kutcher


Filmový a televízny herec je u nás známy najmä vďaka seriálu Dva a pol chlapa, v ktorom predstavuje človeka dbajúceho na životné prostredie. Preto táto fiktívna televízna postava jazdí na elektrickom aute Tesla Model S. V skutočnom živote Aston Kutcher tak zanietený pre ekologické vozidlá nie je, hoci jeden hybrid sa v jeho vozovom parku nájde. Jazdí na vozidlách Fisker Karma, Ferrari California a tiež bol videný v spoločnosti Lexusu LS Hybrid.

Fisker Karma Foto: Fisker

Kim Kardashian


Kardashianky sú najmä v zámorí mediálny fenomén, ale u nás sa s takým veľkým diváckym ohlasom nestretávajú. Nič to však nemení na skutočnosti, že si táto dobre situovaná rodinka nemusí dávať priveľký pozor na svoje výdaje, keďže tie ani zďaleka nedosahujú úroveň ich príjmov.

Rolls Royce Ghost Foto: Rolls Royce

Typická predstaviteľka rodiny Kardashianových, Kim, sa necháva voziť v rôznych automobiloch, pričom vlastníctvo ktoréhokoľvek z nich je v našich končinách považované za okázalé pretŕčanie svojho bohatstva. Kim Kardashian má v obľube svoj Rolls Royce Ghost v zakázkovom čiernom prevedení, druhý Rolls Royce Ghost v čisto bielej farbe (alebo ten istý s obmieňajúcimi sa fóliami?), Mercedes-Benz G63, Ferrari 458 Italia a na cestách po Európe býva videná v Porsche Panamera. O špeciálne úpravy vozidiel patriacich Kim sa stará spoločnosť Platinum Motorsport, ktorá si tým robí veľmi dobrú reklamu, z ktorej by bol nadšený každý marketingový manažér.

Mercedes-Benz G63 AMG Foto: Mercedes-Benz

Justin Bieber


Tento mládenec so spektakulárnym životným štýlom je čoraz kontroverznejší. Veľkú pochvalu si zaslúži jeho PR agentúra, ktorá ho v priebehu neuveriteľne krátkej doby dokázala pretvoriť z dobrého chlapčeka na súčasný mediálny obraz, v ktorom nechýba arogancia, vedomie vplyvu, alkohol, drogy a dokonca ani prostitúcia. A samozrejme, veľmi drahé autá.

Ferrari 458 Italia Foto: Ferrari

Justin Bieber dostal svoje prvé Ferrari ešte v čase, keď nemal ani vodičské oprávnenie. Odvtedy ubehol nejaký čas a 19-ročný chlapec si už kupuje vlastné autá. V jeho vozovom parku sa objavuje Cadillac CTS-V, Fisker Karma so zrkadlovou karosériou, matný čierny Range Rover, Porsche 997 Turbo, Ferrari F430, Lamborghini Aventador, Ferrari 458 Italia, Audi R8 s leopardím vzorom a tiež veľký Mercedes-Benz Sprinter Van.

Lamborghini Avendator Foto: Lamborghini

David Beckham


Meno Beckham je pre mnohých ľudí symbolom úspechu a snáď až božstva ako takého. Keď tento dnes potetovaný a dobre pestovaný milionár podpisoval vo svojich 17 rokoch zmluvu s Manchester United, zrejme netušil, že o pár rokov neskôr sám seba vyhlási za jedného z najväčších svetových futbalistov. Alebo tušil?

Porsche 911 Turbo Foto: Porsche/Techart

David Beckham má svojich garážach množstvo špičkových automobilov, pričom na rôznych amerických blogoch sledujúcich celebrity sa často spomína najmä jeho čierne Porsche 911 Turbo, Jeep Wrangler Unlimited, Rolls Royce Phantom Drophead Coupe, Rolls Royce Ghost, Chevrolet Camaro, Bentley Continental Supersports a samozrejme britský Range Rover. V jeho súkromnom múzeu najlepších automobilov súčasnosti nechýba ani majestátny Cadillac Escalade.

Cadillac Escalade Foto: Cadillac

Paris Hilton


Keď na svetlo sveta preniklo video zo spálne Paris Hilton, spustil sa o ňu veľký záujem. Aj predtým však bola po finančnej stránke zabezpečená aj bez toho, aby sama musela vyvinúť enormné pracovné úsilie. Práve preto je prakticky od malička zvyknutá na život na vysokej nohe, ktorého súčasťou sú aj kvalitné automobily.

Bentley Continental Foto: Bentley

Zrejme najznámejšie je jej Bentley Continental v nápadnej ružovej farbe. Nielen karoséria, ale aj interiér sa nesie v pastelových odtieňoch ružovej a na mieste spolujazdca zvyčajne sedí jedna z čiváv, ktoré nosí celebrita prakticky všade so sebou.

Cadillac Escalade Foto: Cadillac

Súčasťou života na spomenutej vysokej nohe v podaní Paris Hilton je aj jazdenie na vozidlách Rolls Royce Ghost, Ferrari California, Lexus LFA, Mercedes SLR či u nás menej známy Yukon Hybrid. Ten je skôr akousi upravenou verziou veľkého SUV-čka Cadillac Escalade, na ktorom mimochodom Paris jazdí tiež.

Komentáre