Autá

Nová trieda V od Mercedesu: Vozidlo pre veľké rodiny

"Následník Viana sa v roku 2014 zaradí do rodiny Mercedes-Benz ako jej najväčší člen."

Webmagazin.sk, 8. novembra 2013 12:00
Nová trieda V od Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz


S novou triedou V sa Mercedes budúci rok zaradí medzi veľkopriestorové limuzíny a bude mať jednoznačnú ambíciu nanovo nasadiť latky vo svojom segmente. Trieda V bude vozidlom ideálnym pre veľké rodiny, prevádzkovateľov kyvadlovej dopravy či ľudí aktívne tráviacich svoj voľný čas. Poďme sa ale bližšie pozrieť na to, aká bude nová trieda V vo vnútri.

Interiér novej triedy V je vybavený vysokokvalitnými materiálmi a navrhnutý v štýle modelov osobných áut Mercedes-Benz. Stelesňuje nezameniteľnú filozofiu zmyselnej čistoty dizajnu osobných áut tejto značky. Typická hra kontrastov z organických plôch a čistých línií, ako aj teplých a studených farebných odtieňov vyžaruje nezvyčajnú harmóniu a sprostredkúva vysokú hodnotu interiéru.

Funkcia sa snúbi s emóciou


Modernú atmosféru v interiéri završuje decentné náladové osvetlenie v troch farebných odtieňoch. „Interiér našej novej triedy V kombinuje veľký priestor a maximálnu variabilitu s eleganciou a sprostredkovaním vysokej hodnoty na úrovni najlepších osobných áut. Pre mňa je nová trieda V skutočný multitalent, aký v tomto segmente nemá páru,“ hovorí Volker Mornhinweg, vedúci divízie Mercedes-Benz.

Nová trieda V od Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz
Pohľad priťahuje najmä prístrojová doska. Dynamicky tvarovaná a na šírku orientovaná prístrojová doska je rozdelená na dve časti. Vrchná a spodná časť sú rozdelené veľkým trojdimenzionálnym ozdobným prvkom, ktorý vytvára dojem optickej šírky a sprostredkúva vysokú hodnotu. Spodná časť je vyhotovená plasticky. To zvyšuje veľkolepý pocit v interiéri a umožňuje zažiť ľahkosť.

Na želanie bude prvý raz v tejto triede k dispozícii aj vrchná časť prístrojovej dosky vo vzhľade kože s náročne vypracovanými ozdobnými stehmi. Ozdobné stehy s charakterom ručnej práce možno nájsť aj na kožených sedadlách, lakťových opierkach a v stredových poliach bočných obkladov.

Moderná inteligencia


Moderný dojem zosilňujú ovládacie a zobrazovacie prvky typické pre osobné autá od Meredesu - samostatne stojaci centrálny displej, okrúhle vetracie dýzy, multifunkčný volant s 12 tlačidlami a voliaca páka DIRECT SELECT s radiacimi ovládačmi automatickej prevodovky a centrálna obslužná jednotka s ovládačom a inovatívnym dotykovým panelom, ktorým možno ovládať všetky telematické funkcie pohybom prstov alebo zadávať písmená a znaky ako na smartfóne. V segmente triedy V je novinkou taktiež sériový kožený volant.

Nová trieda V od Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz
Jedinečný a individuálny komfort zabezpečuje aj vylepšená a teraz aj výkonnejšia automatická klimatizácia THERMOTRONIC. Trieda V ako jediné vozidlo v segmente ponúka okrem iných tri rôzne módy vetrania podľa osobného nastavenia, funkciu automatického prepnutia na vnútorný obeh pri zistení tunela a rozdelenie chladiaceho vzduchu na stranu vodiča a stranu spolujazdca, ktorého intenzita sa automaticky upravuje podľa polohy slnka.

Bezpečnosť a zábava


Pre novú triedu V sú k dispozícii tri informačno-zábavné systémy, ktoré ponúkajú špičkové riešenie na mieru pre každý rozpočet a každý nárok: Audio 20 USB (sériovo), Audio 20 CD a ako najvyššiu výbavu COMAND Online ako plne integrovaný multimediálny systém s navigáciou s pevným diskom s kapacitou 80 gigabajtov, mechanikou DVD, prístupom na internet a množstvom doplnkových funkcií.

Mimoriadny priestorový zvuk zabezpečí na želanie ozvučovací systém s priestorovým zvukom Burmester®. Ozvučovací systém optimálne nastavený na vozidlo pomocou 16 vysokovýkonných reproduktorov vrátane bassreflexu a 10-kanálového zosilňovača DSP s výstupným výkonom celkovo 640 wattov zabezpečí prvotriedny „pocit zvukovej pohody“.

Nová trieda V od Mercedes-Benz Foto: Mercedes-Benz
Súčasťou bezpečnostnej výbavy sú početné inovatívne asistenčné systémy vodiča na báze najmodernejších radarových, kamerových a ultrazvukových snímačov, ktoré boli v nových triedach E a S zavedené pod pojmom „Mercedes-Benz Intelligent Drive“. Tieto systémy redukujú nebezpečenstvá ako silné nárazy bočného vetra, mŕtvy uhol alebo nedostatočný odstup na absolútne minimum. Ešte aj zaparkovanie novej veľkopriestorovej limuzíny bude také jednoduché a pohodlné ako na kompaktnom aute.

Sériovo je trieda V vybavená systémom ATTENTION ASSIST, ktorý upozorňuje na príznaky rastúcej únavy a nepozornosti a asistentom stabilizácie pri bočnom vetre. Ten dokáže kompenzovať účinok vetra brzdným zásahom na prednom a zadnom kolese na strane, z ktorej vietor fúka.



Medzi ďalšie asistenčné systémy patrí okrem iných asistent sledovania mŕtveho uhla, aktívny asistent parkovania, ktorý aktívnymi zásahmi do riadenia a brzdnými zásahmi umožňuje automaticky zaparkovať do pozdĺžnych a priečnych parkovacích miest, 360-stupňová kamera, radarový systém COLLISION PREVENTION ASSIST s adaptívnym asistentom brzdenia a asistent sledovania dopravných značiek s funkciou upozornenia na jazdu nesprávnym smerom.

Komentáre