Autá

Mercedes sa mení, trieda S má podobu kupé

"Mercedes-Benz uviedol virtuálnu premiéru pripravovaného veľkého kupé s triednym označením S. S Coupé v hierarchii výrobcu nahradí súčasnú špičkovú triedu CL."

Erik Stríž, 14. februára 2014 10:00
Mercedes-Benz S500 Coupe Foto: Mercedes-Benz


Len pred niekoľkými dňami sme na Webmagazíne informovali o pripravovanom BMW radu 4 s karosárskym prevedením v štýle 4-dverového kupé a dnes tu máme ďalšie, ešte väčšie a luxusnejšie kupé z dielne konkurenta. Mercedes-Benz S Coupé s modelovým rokom 2015 bude vôbec prvé, ktoré pod značkou triedy S prinesie 2-dverovú skúsenosť.

Mercedes-Benz S500 Coupe Foto: Mercedes-Benz

Unifikácia prednej masky je štandard


Mercedes-Benz S Coupé nachádza inšpiráciu vo vzhľade ostatných novších modelov značky, avšak dá sa odlíšiť veľmi zreteľne. Predná maska vozidla nachádza podobnosť s novými triedami A, C, GLA a S, predná kapota je výrazne dlhá a široká.

Silueta vozidla je porovnateľná so súčasným modelovým radom CL, čo nie je náhoda. Trieda S Coupé sa totiž po svojom uvedení stane náhradou za terajšiu triedu CL. Len pre informáciu, vozidlá triedy CL sú typické 2-dverovým prevedením, automobily triedy CLS disponujú štyrmi, resp. piatimi dverami vrátane tých kufrových.

Mercedes-Benz S500 Coupe Foto: Mercedes-Benz

Maximálna zbierka technológií


Nový Mercedes bude vybavený prakticky rovnakou zbierkou komunikačných, bezpečnostných a jazdných technológií, ktorú nachádzame v aktuálnej generácii limuzín triedy S. Ide o špičkové technológie Magic Body Control, Pre-Safe a Pre-Safe Plus, Distronic Plus, Mercedes-Benz Intelligent Drive, Air Balance, Energizing, nočné videnie, udržiavanie v jazdnom pruhu, sledovanie kondície vodiča a množstvo ďalších.

Mercedes-Benz S500 Coupe Foto: Mercedes-Benz

Pohodlie na prvom mieste


Interiér vozidla nachádza veľa podobností s vozidlami triedy S, ako i modelmi nižších tried. Ústredným motívom interiérov v Mercedesoch je okázalý luxus, lesklé povrchy a masívne využívanie koženého čalúnenia. Prakticky väčšina funkčnej časti interiéru je prekrytá kožou - sedadlá, vnútorná strana dverí, stredová konzola, vrch prístrojovej dosky a dokonca aj čelný panel s ventiláciou a ovládacími tlačidlami.

Dva rozmerné farebné displeje sú zasadené hlboko do prístrojovej dosky, čím Mercedes zabezpečuje ich výbornú čitateľnosť za akéhokoľvek počasia - aj pri mäkkom svetle východu slnka a aj pri tom ostrom na obed. S rovnakým riešením sa stretávame aj v limuzíne triedy S. Volant takisto ako zvyšok interiéru nachádza isté podobnosti s tým v limuzíne triedy S, napríklad hladký lesklý povrch hornej tretiny vonkajšieho oblúka, má však jedno rameno navyše. Táto odlišnosť má svoj význam, v kupé triedy S sa predpokladá o niečo živšia športovejšia jazda s častejšou potrebou pridržania sa ramien volantu.

Mercedes-Benz S500 Coupe Foto: Mercedes-Benz

Tešíme sa na Ženevu


Nový Mercedes-Benz triedy S Coupé zažije svoju skutočnú premiéru na autosalóne v Ženeve v marci tohto roka. Tam sa predvedie s takmer 5-litrovým 8-valcovým motorom s výkonom 335 kW (455 konských síl), označenie vozidla bude S500 Coupé.

Komentáre