Autá

Mercedes chystá s uvedením SUV GLA prekvapenie, exkluzívny Edition 1

"Model Edition 1 bude dostupný približne rok od uvedenia na trh."

Webmagazin.sk, 12. decembra 2013 14:00
Mercedes-Benz GLA Foto: Mercedes-Benz


Model Edition 1 triedy GLA presviedča zvnútra aj zvonka exkluzívnymi detailmi. Exteriér je založený na línii Urban s vizuálnou ochranou proti podbehnutiu a pozdĺžnym držiakom na strešný nosič v chróme.

Ďalšími pozoruhodnosťami sú bixenónové svetlomety, 19-palcové čierne leštené disky z ľahkej zliatiny AMG, čierna lamela masky chladiča s pochrómovanými vložkami, čierno lakované vonkajšie zrkadlá, čierne ozdobné spodné lišty okien a tmavo tónované sklo od druhého stĺpika.

Model Edition 1 je dostupný výlučne s lakmi cirusová biela, orientálna hnedá metalíza, horská sivá metalíza a horská sivá designo magno (od jesene 2014). Špeciálny model sa dá rozoznať podľa nápisu Edition 1 na predných blatníkoch.

Mercedes-Benz GLA Foto: Mercedes-Benz

Prednosťou je interiér DESERT DUST, ku ktorému patria:
• sedadlá v koži orechová hnedá a látke Alvorada s výraznými mokasínovými stehmi, dostupné len vo variante Edition 1
• multifunkčný športový volant v koži s trojramenným dizajnom, perforáciou v oblasti uchopenia, dolu sploštený
• športová sústava pedálov z brúsenej ušľachtilej ocele s gumovými nopkami
• ozdobný prvok z hliníka s trapézovým výbrusom
• vzduchové výstupné dýzy s prstencom a krížom v striebornom chróme
• veko odkladacieho priečinka v stredovej konzole
• rohože z kordu s ozdobnými stehmi vo farbe výbavy
• čierny strop
• balík osvetlenia a videnia


Svojou exkluzívnou výbavou podčiarkuje trieda GLA Edition 1 silné stránky prvého kompaktného SUV tejto značky - progresívny v dizajne, suverénny v každodennom živote a mobilný aj mimo spevnených vozoviek – Mercedes-Benz GLA ako cestovateľ medzi automobilovými svetmi presvedčivo reinterpretuje segment kompaktných SUV.

Prvý Mercedes-Benz v rýchlo rastúcom segmente kompaktných SUV je šikovný v meste (dĺžka x šírka x výška: 4 417 x 1 804 x 1 494 milimetrov), rezký na cestách nižšej triedy a horských prechodoch a dynamický a účinný na diaľnici (hodnota cw 0,29).

Trieda GLA na želanie disponuje novou generáciou systému permanentného pohonu všetkých kolies 4MATIC s plne variabilným rozdelením krútiaceho momentu.

Mercedes-Benz GLA Foto: Mercedes-Benz
Ako suverénny sprievodca každodenným životom ponúka GLA flexibilný a variabilný interiér. Operadlá zadných sedadiel sa dajú nielen úplne sklopiť, ale na želanie môžu mať nastaviteľný sklon. Veľký priestor na batožinu (421 – 1 235 litrov) sa prezentuje v upravenom štýle a vďaka nízkej hrane ložnej plochy a širokej zadnej kapote s voliteľným automatickým otváraním sa dá naplniť bez najmenšieho problému.

Mimoriadne tuhá konštrukcia karosérie tvorí spoľahlivý základ pre široké výkonnostné spektrum. Rad benzínových motorov so zdvihovým objemom 1,6 a 2,0 litra siaha od 115 kW (156 k) v GLA 200 do 155 kW (211 k) v GLA 250.

Oba dieselové agregáty sa vyznačujú dynamickým ťahom skĺbeným s najvyššou účinnosťou: GLA 200 CDI dosahuje výkon 100 kW (136 k), má zdvihový objem 2,2 litra a maximálny krútiaci moment 300 Nm. Vypúšťa len 114 g CO2 na kilometer. GLA 220 CDI disponuje taktiež zdvihovým objemom 2,2 litra, poskytuje však výkon 125 kW (170 k) a krútiaci moment 350 Nm.

Komentáre