Autá

Komfortnejšia preprava pre hendikepovaných ľudí

"Kazetový nakladač F6 a prepravné sedadlo Posuvník sú zamerané špeciálne na používateľov invalidných vozíkov."

Peter Škorňa, 20. októbra 2018 8:00
Komfortnejšia preprava pre hendikepovaných ľudí Foto: Daimler AG
Na nedávnom medzinárodnom veľtrhu rehabilitácie a starostlivosti REHACARE 2018 bol predstavený model Mercedes-Benz Triedy V s dvoma technickými vylepšeniami, umožňujúcimi komfortnejšiu prepravu hendikepovaných ľudí.

Ide o kazetový nakladač „F6“ a prepravné sedadlo „Posuvník“, ktoré sú zamerané špeciálne na používateľov invalidných vozíkov. Kazetový nakladač je umiestnený na podvozku Triedy V, otvára sa smerom k zadným posuvným dverám (na strane predného spolujazdca) a zabezpečuje pohodlný prístup k vozidlu. Ovláda sa dotykom tlačidla pomocou diaľkového ovládača, pričom sa zníži až na úroveň terénu. Následným stlačením tlačidla sa zdvíha, čo umožňuje užívateľom invalidného vozíka ľahký prístup do interiéru vozidla. Jeho nosnosť je maximalizovaná až na 300 kg.

Prepravné sedadlo, namontované na špeciálnom ráme sedadla a koľajnicovom systéme môže byť manuálne posunuté dozadu až 42 cm, čím uľahčuje nekomplikovaný prechod z invalidného vozíka na sedadlo vodiča. Vodič má zároveň svoje nohy položené na protišmykovej, pohyblivej opierke. V prípade záujmu možno objednať kazetový zdvihák a prepravné sedadlo aj na model Mercedes-Benz Vito.


Komentáre