Autá

Extrémny Jeep Wrangler Unlimited Nighthawk

"Špeciálne upravený Jeep Wrangler Unlimited s prívlastkom Nighthawk sa už síce dočkal svojho majiteľa, je však stále inšpiráciou pre spoločnosti zaoberajúce sa úpravami áut. "

Erik Stríž, 19. júna 2014 10:00
Jeep Wrangler Unlimited Nighthawk Starwood Foto: Starwood


Jeep Wrangler Unlimited Nighthawk je dielom spoločnosti Starwood Motors, ktorá je v prostredí automobilových nadšencov pomerne dobre známa. Zaoberá sa výrobou úprav pre známe luxusné automobily a ich následným predajom. Veľmi atraktívnym artiklom v ich ponuke bol ešte donedávna tento krásny Jeep s cenovkou takmer 123-tisíc amerických dolárov.

Cieľ: vylepšiť takmer dokonalý off-road


Základnou myšlienkou úpravy Nighthawk bolo, aby vozidlo zvládalo ešte náročnejší terén, než do akého je pôvodne určené, avšak aby zároveň spĺňalo aj nároky pre komfortnú jazdu v mestskom prostredí. Tento cieľ sa Starwoodu podaril dosiahnuť a na svojich webstránkach uvádza, že je na to patrične hrdý.

Jeep Wrangler Unlimited Nighthawk Starwood Foto: Starwood

Výbava pre bonitnú klientelu


Jeep Wrangler Unlimited má 3,6 litrový motor typu V6, pohon všetkých štyroch kolies, automatickú prevodovku a mimoriadne rozsiahle množstvo príplatkových technológií a doplnkov. Pridaná bola náprava typu D30, brzdový systém Terra Flex, stabilizátor riadenia BDS, tlmiče Ultima, tepelnú redukciu AEV a kompletné LED svetlomety.

Rozsah doplnkov od Starwoodu je rozsiahly, pritom už základná verzia tohto Wranglera disponovala tučným balíkom modernej techniky.Všetko je to zabalené do karosérie pokrytej matným sivým lakom a celé vozidlo stojí na 22-palcových kolesách American Force Burnout.

Jeep Wrangler Unlimited Nighthawk Starwood Foto: Starwood

Kompletný interiér v koži


Interiér tohto na pohľad drsného automobilu je čalúnený do kože Bugatti leather. Tá sa nachádza nielen na sedadlách, ale aj na prístrojovej doske. Dizajn interiéru pôvodného Wrangleru však ostal prakticky nezmenený, pretože jednotlivé prvky a ich umiestnenie neprešlo úpravami. Výrazná je predovšetkým stredová konzola, ktorá zásadným spôsobom oddeľuje miesto vodiča od spolujazdca.

Jeep Wrangler Unlimited Nighthawk Starwood Foto: Starwood

Spotreba na americký spôsob


Jeep Wrangler Unlimited Nighhawk od Starwood Motors nie je automobil pre každého. Ľudia, ktorí si takéto vozidla zadovážia do svojho vozového parku už zvyčajne majú aj iné automobily a takéto špeciality si ponechávajú na exkluzívne príležitosti. Pravdou však je aj to, že tento Jeep Wrangler s nadhľadom zvládne aj každodenné jazdenie. Starwood navyše uvádza, že spotreba tohto krásavca je niekde na úrovniach medzi 12 až 14 litrami na 100 kilometrov jazdy, čo je síce vyššia, avšak stále akceptovateľná hodnota.

Komentáre