Autá

Citroën chce osloviť slečny a dámy tmavou ružou

"Citroën DS3 Dark Rose je ďalšia z úprav základového automobilu DS3, ktorá nachádza svojich majiteľov v nežnejšej časti zákazníckeho spektra. "

Erik Stríž, 25. marca 2014 14:00
Citroën DS3 Dark Rose Foto: Citroën


Automobilka Citroën sa za posledné roky zmenila, dnes dokáže osloviť nielen automobilových nadšencov, ale najmä ľudí, ktorí sa chcú prezentovať moderne a štýlovo. DS3 je vozidlo, do ktorého Citroën investovať veľa dôvery a začal ho predávať vo viacerých úpravách. Tou zatiaľ poslednou je úprava s názvom Dark Rose, teda tmavá ruža. Vyrobí sa jej iba 350 kusov.

Citroën DS3 Dark Rose Foto: Citroën

Úprava už upraveného originálu


Citroën DS3 Dark Rose je nástupcom modelov DS3 DStyle Pink a DSport Pink, najviac si však prevzal práve z DStyle Pink. Od neho preberá väčšinu prvkov, upravuje najmä vizuálnu podobu prvkov na karosérii, kolesách a v interiéri.

Základným komunikačným prostriedkom nového modelu je výrazný farebný kontrast čiernej a fialovo-ružovej, ktorý sa stal námetom pre označenie ako Dark Rose. Nie je to sýta červená, ale ani čierna. Zaujímavosťou je, že úprava Dark Rose sa dotkne prevedenia s pevnou strechou a aj s tou skladacou.

Citroën DS3 Dark Rose Foto: Citroën

Zmena cieľovky pomocou farieb


Významná časť karosérie automobilu je v čiernom prevedení, vyniká vysokým leskom a líniami, ktoré napĺňajú podstatu prívlastku “okulahodiace”. Skutočne. Línie, tvary, lícovanie jednotlivých prvkov karosérie, to všetko pôsobí ladne, pevne, trocha masívne, avšak vždy s dôrazom na jemnosť. Rovnaká karoséria je síce aj v základnom modeli DS3 určenom aj pre mužov, avšak v novom farebnom prevedení sa tieto nežnejšie krivky ešte viac zdôrazňujú.

Čierny lesklý lak Perla Nera je doplnený o šedý nástrek Shark Grey a, samozrejme, o výraznú fialovo-ružovú Dark Rose. Tá nachádza uplatnenie na spätných zrkadlách, logu “3” na veku kufra, na streche a jej postupne slabnúci nástrek nachádzame aj na blatníkoch kolies.

Citroën DS3 Dark Rose Foto: Citroën

DS3 je najmä o detailoch


Interiér vozidla DS3 Dark Rose je podriadený skutočnosti, že ho bude riadiť slečna alebo dáma. Tmavá ruža sa seba upozorňuje logami umiestnenými na opierkach hlavy, na volante, prahoch dverí, palubnej doske a aj na hlavici radiacej páky.

Citroën DS3 Dark Rose Foto: Citroën

Limitovaný počet a vyššia cena


Citroën DS3 Dark Rose nie je záležitosťou pre každého. Ponuka Citroënu bude orientovaná predovšetkým na domovské Francúzsko, v ktorom by sa malo vypredať všetkých 350 kusov limitovanej edície. Dá sa, samozrejme, zadovážiť aj Slovákmi, tí si však budú musieť pripraviť o niečo viac peňazí, než sú zvyknutí. Základná cena DS3 Dark Rose je 20 250 eur a ústrednou tvárou v reklamnej kampani je Alfred Hitchcock. Prekvapivé? Presne tak to Citroën chcel.

Komentáre