Autá

Šesťkolesová hračka pre veľkých chlapcov

"Can-Am Outlander 6×6 ATV je šesťkolka, ktorá naplní očakávania a potreby špecifickej časti zákazníckeho spektra. Dokáže zdolávať extrémny terén a prenášať ťažké náklady. "

Erik Stríž, 1. mája 2014 14:00
Hračka veľkých chlapcov, Outlander 6x6 Foto: Can-Am


Hipsteri sa síce radi tvária, že im (okrem iného) imponuje aj tradičný štýl života a kontakt s prírodou, avšak pred skutočnou farmárskou prácou utekajú do moderných bytov veľkých miest. Pre ľudí, ktorí síce nie sú hipsteri, ale poznajú a vyhľadávajú pravú ťažkú prácu v prírode, sú určené tieto šesťkolky.

Can-Am Outlander 6×6 ATV je terénna šesťkolka so schopnosťou zvládať nielen mimoriadne náročné terény, ale aj prenášať ťažký objemný náklad. Celkovo si poradí s hmotnosťou nákladu až 800 kilogramov. Zadná časť šesťkolky je prispôsobená požiadavkám každodenného praktického používania, preto má okrem zvýšených bočných stien aj funkciu automatizovaného vyklopenia. Vďaka tomu sa z tejto šesťkolky stáva aj čosi ako malý traktor s prívesom. Objem tohto priestoru je variabilný, výrobca dokonca ponúka množstvo rôznych konštrukčných prevedení.

Hračka veľkých chlapcov, Outlander 6x6 Foto: Can-Am

Traktor pre milovníkov adrenalínu


Zasadenie Oultlanderu 6x6 ATV do prostredia s komplikovaným členitým povrchom nie je náhodná. Spoločnosť sa totiž orientuje práve na tento typ zákazníkov, ktorí radi cítia vo svojich žilách pumpovať adrenalín. Náprava s pohonom všetkých šiestich kolies sa vyznačuje nielen schopnosťou lepšie zvládať terén, ale aj udržať vodiča v čo najstabilnejšej polohe.

K tomu na šesťkolke nechýba elektrický navijak, bezpečnostný systém proti odcudzeniu, masívny nárazník, štvorica svetlometov, prevodovka CVT a motor The Rotax V-Twin 1000 s výkonom 85 konských síl.

Hračka veľkých chlapcov, Outlander 6x6 Foto: Can-Am

Prešli by ste v ňom aj púšť. Možno


Ak by ste teda niekedy mali ambície precestovať nie práve najlepšie zmapované lokality, brázdiť lesy, hory, púšte a stepy, určite by ste si mali vybrať spoľahlivé vozidlo. Veľký džíp so schopnosťou extrémneho kríženia náprav je určite fajn, avšak čo ak ste zároveň aj vášnivým farmárom alebo priaznivcom motoriek či štvorkoliek?

Táto kombinácia je veľmi nezvyčajná, aj napriek tomu sa spoločnosti Can-Am darí snaží zaujať práve zákazníkov s takýmito záľubami.

Komentáre