Autá

BMW M4 prišlo o strechu, ponúka ultimatívny jazdný zážitok

"Nový rad 4 od BMW sa rozrástol o ďalší model. BMW M4 Convertible je kabriolet s automatickou sklápateľnou strechou a oslovuje 425 koňmi pod kapotou. "

Erik Stríž, 10. apríla 2014 10:00
BMW M4 Convertible 2015 Foto: BMW


Automobily BMW s prívlastkom M sú už dlhé roky zárukou špičkových jazdných vlastností, rýdzo športového zážitku z ich riadenia a súčasťou snov o budúcnosti mnohých chlapcov. Z nich medzičasom vyrástli muži, ktorí majú aj naďalej záujem o skvelé automobily bez strechy. Ich sny teraz napĺňa BMW M4 Convertible, ktoré je v určitom ohľadne prvé. Predchádzajúca generácia bola totiž radená ešte do radu číslo tri.

BMW M4 Convertible 2015 Foto: BMW

Dizajn, ktorý sme už videli


S modelovým radom 4 zdieľa tento nový kabriolet veľké množstvo dizajnových prvkov. Vylepšuje skôr iba menšie detaily, ktoré netrénovanému pozorovateľovi veľmi ľahko uniknú - samozrejme, nehľadiac na skutočnosť, že v tomto prípade chýba strecha. Tá je plne automatická, dokáže sa zložiť za veľmi pekný čas 20 sekúnd.

Karoséria vozidla je typickým prevedením kabrioletu, dvojica dverí slúži pre všetkých štyroch pasažierov vrátane vodiča, batožinový priestor v zadnej časti má skôr doplnkový charakter, keďže toto nie je rodinný automobil. Navyše, strecha sa skladá práve do tohto priestoru. Motor je uložený pod prednou kapotou.

BMW M4 Convertible 2015 Foto: BMW

Sedan, kupé a kabriolet


BMW M4 Convertible s modelovým rokom 2015 je postavený prakticky do jednej línie s modelmi M3 Sedan a M4 Coupé vďaka tomu, čo má pod kapotou. Vo výbave kabrioletu nachádzame motor so šiestimi valcami s celkovým objemom tri litre.

BMW M4 Convertible 2015 Foto: BMW

Takmer polovica z Bugatti Veyron


Ten je schopný vyprodukovať výkon až 425 konských síl (550 Nm), čo ho katapultovalo na líderskú pozíciu vo svojom segmente. V porovnaní s modelmi M3 Sedan a M4 Coupé nový sedan prináša o niečo vyšší nárast spotreby paliva okolo úrovne 8,7 až 9,1 l/100 km.

BMW M4 Convertible 2015 Foto: BMW

Vo verzii s manuálnou 6-stupňovou prevodovkou sa z nuly na rýchlosť 100 km/h dostane za minimálne 4,6 sekundy, v kombinácii s automatickou prevodovkou M Double Clutch Transmission už za 4,4 sekundy.

Kabriolet M4 ponúkne vodičovi niekoľko jazdných režimov (COMFORT, SPORT a SPORT+), množstvo asistenčných služieb, rozsiahly balík bezpečnostných technológií.

Komentáre