Autá

Bentley si natočilo reklamu na smartfón

"Luxusná automobilová značka chce upozorniť na to, že pri výrobe svojich vozidiel dbá najmä na detaily. Reklamu na túto myšlienku si nechala nakrútiť na obyčajný smartfón, i keď s drahým vylepšením. "

Erik Stríž, 20. mája 2014 14:00
Bentley Mulsanne a jeho inteligentné detaily Foto: Bentley


Moderné mobilné telefóny a tablety sú na takej vysokej technickej úrovni, že množstvo iných jednoúčelových zariadení odsúvajú na okraj záujmu spotrebiteľov. Väčšinou sa síce nepropagujú ako fotomobily, napriek tomu nás už v mnohých videoklipoch, dokumentoch a reportážach presvedčili, že prekonávajú množstvo fotografických výziev.



Táto reklama upozorňujúca na inteligentné detaily v automobiloch luxusnej automobilovej značky je na prvý pohľad celkom bežným videom. Skutočnosť, že je natočená na smartfóny, nie je zrejmá na prvý a ani na druhý pohľad. O to zaujímavejší je aj ten fakt, že kompletná postprodukcia, strihanie scén, farebné úpravy a podobné úkony boli spracované na bežnom tablete.

Bentley Mulsanne a jeho inteligentné detaily Foto: Bentley

Smartfón s významným vylepšením


Na konci videa môžete vidieť aj to, ako vyzeralo nakrúcanie jednotlivých scén a ako sa spomenuté smartfóny používali. Až tu zistíte, že tvorba reklamy nebola zasa tak jednoduchá, ako by to chceli marketingoví pracovníci odkázať verejnosti.

V skutočnosti sa využíval skôr iba obrazový senzor z iPhone, pretože na telefón boli namontované rôzne statívy, aktívne elektromechanické stabilizátory, osvetľovacia technika a masívne objektívy. To všetko zaistilo kvalitný obraz, výborné nasvietenie scén a makro zábery, ktoré by ste bežným telefónom určite nedosiahli. Takisto ani čiernobiele prevedenie videa nemusí byť náhodné, ale skôr nevyhnutnosťou, pretože snímač v smartfóne nemusí farby zaznamenávať v takom rozsahu, ktorý by bol potrebný.

Napriek tomu, že výbava tvorcov bola nadštandardná, stále je pravdou, že reklamu natočili vďaka smartfónu a tabletu.

Bentley Mulsanne a jeho inteligentné detaily Foto: Bentley

Automobily Bentley Mulsanne sú špičkové limuzíny, na ktoré sa doťahujú snáď iba vozidlá od Rolls Royce. Úroveň komfortu a aj technické vybavenie automobilov patrí k tým najvyspelejším na svete, čo chcel výrobca zdôrazniť aj touto reklamou.

Komentáre