Autá

Dve novinky od luxusného Bentley

"Automobilka Bentley predstavila dvojicu inovovaných vozidiel s modelovým rokom 2015. Bentley Continental GT Speed a Flying Spur V8. "

Erik Stríž, 28. februára 2014 10:00
Bentley Continental GT Speed 2015 Foto: Bentley


Značka Bentley možno nie je tak populárna ako prémiové BMW, Mercedes a Audi, napriek tomu si aj v našich končinách nachádza množstvo priaznivcov. Pre milovníkov luxusných automobilov s výkonnými motormi automobilka inovovala dva modely, Continental GT Speed a Flying Spur V8, pričom oba sú reprezentantmi modelového roku 2015.

Bentley Continental GT Speed 2015 Foto: Bentley

Športový Continental GT Speed


Vozidlá radu Continental od Bentley patria vo všeobecnosti k vrcholu súčasného automobilizmu. Bonitných zákazníkov oslovujú prestížnym dizajnom v duchu neoklasiky, špičkovými jazdnými vlastnosťami, prvotriednym komfortom interiéru a, samozrejme, skvelými motormi.

Model Continental GT Speed je vybavený ohromujúcim motorom typu W12 s dovedna 12 valcami s celkovým objemom až 6 litrov. Táto hračka pre dospelých je schopná vyvinúť silu až 625 konských síl, čo v spojení s hmotnosťou vozidla umožňuje jeho zrýchlenie z pokoja na rýchlosť 100 km/h za krátke 4 sekundy. Maximálna rýchlosť Continentalu GT Speed je až 331 km/h. Tieto parametre sa zasluhujú na tom, že je toto vozidlo považované za najsilnejšie, ktoré kedy vyšlo z výrobných hál automobilky.

Bentley Continental GT Speed 2015 Foto: Bentley
Bentley Continental GT Speed ponúka priestor pre štyroch pasažierov, pričom ani tí na zadných sedadlách by nemali byť ukrátení o komfort - preto je automobil nositeľom označenia GT. Zadné sedadlá sú po vzhľadovej a konštrukčnej stránke prakticky totožné s tými prednými, ponúkajú iba menej možností individuálneho nastavenia. Vzhľad interiéru je tvorený trojicou základných farieb, dizajn stredovej konzoly a prístrojovej dosky je pomerne jednoduchý, sústreďuje sa skôr na úroveň spracovania detailov, než celku ako takého. Tento prístup nachádzame vo vozidlách od Bentley už dlhé roky a zrejme má pozitívnu odozvu, keď ho využíva aj taký Mercedes-Benz.

Bentley Flying Spur V8 2015 Foto: Bentley

Komfortný Flying Spur V8


Inovovaná verzia prestížnej limuzíny s nezameniteľným charakterom sa dočkala spolu s jemnou úpravou interiéru a exteriéru aj novej motorizácie, ktorá je v hierarchii automobilky predskokanom pre vlajkovú loď s motorom typu W12.

Verzia s motorom typu V8, objemom valcov štyri litre a výkonom cez 500 konských síl dokáže tento mohutný ťažký automobil vystreliť z pokoja na rýchlosť 100 km/h už za 4,9 sekundy. Tieto prekvapivé čísla sú automobilkou doplnené o fakt, že na jednu nádrž dokáže limuzína prejsť až 840 kilometrov. Je to možné nielen vďaka efektivite motora v otázke technológie spaľovania paliva, ale aj aktívneho využívania tepelnej regulácie a rekuperácie elektrickej energie, ktorá sa hromadí počas brzdenia.

Bentley Flying Spur V8 2015 Foto: Bentley

Rovnako ako pri motore typu W12 je nový Flying Spur V8 dodávaný s pokrokovou automatickou prevodovkou, pohonom všetkých štyroch kolies, vyspelým interiérom s dotykovými senzormi a komplexným multimediálno-komunikačným centrom. Ten sa sústreďuje najmä na zadných sedadlách, na ktorých sa v tomto type vozidiel zvyčajne vozia riaditelia a vrcholoví manažéri.

Bentley Flying Spur V8 2015 Foto: Bentley

Automobily Bentley Continental GT Speed a Flying Spur V8 sa dostanú do ponuky výrobcu v priebehu jari 2014. Cenovku nových modelov síce nepoznáme, očakávame však veľmi podobné podmienky nadobudnutia, ako doteraz. Isté je iba to, že hodnota nových modelov neklesne pod 90-tisíc eur.

Komentáre