Autá

Čo si cez víkend pozrieť na autosalóne?

"Bratislavský autosalón bude trvať až do nedele, to je dosť času aj pre pracovne zaneprázdnených. "

Erik Stríž, 11. apríla 2014 10:00
Alfa Romeo 4C Foto: Alfa Romeo


Bratislavský autosalón je čoraz menší a podľa odborníkov tak stráca na svojej kvalite, napriek tomu dokáže návštevníkom ponúknuť atraktívny zážitok. Jednotlivé automobilky zúčastnené na autosalóne sa skutočne snažili a okrem zaujímavých vyleštených vozidiel v najvyššej možnej výbave môžete vidieť aj zaujímavé riešenia expozícií. Násťroční návštevníci sa zasa potešia z hostesiek, ktorých je akoby každým rokom viac a viac…

Na bratislavský autosalón sa dá aj tento rok zavítať s konkrétnym cieľmi. Prakticky každý jeden vystavovateľ ponúka na obdiv svoje najnovšie vozidlá, pričom nejedno z nich zažíva svoju slovenskú premiéru. Vyberáme iba niekoľko takých, ktoré stoja za pozornosť a určite by ste nemali brány autosalónu opustiť bez toho, aby ste ich zhliadli.

Škoda VisionC


Škoda VisionC Foto: Škoda
Dlhý, masívny, expresívny a postmoderný. Taký je koncept VisionC od Škodovky, ktorá týmto nepojazdným, ale vizuálne príťažlivým modelom propaguje svoju predstavu blízkej budúcnosti svojich automobilov. Škoda VisionC vás zaujme svojimi proporciami a nevšedným skĺbením moderného gýčového dizajnu a relatívne konzervatívnym vzhľadom Škodoviek.

Mercedes-Benz S Coupé


Mercedes-Benz S500 Coupe Foto: Mercedes-Benz
Slovenská premiéra kupé variantu limuzíny triedy S žne úspech. Expozícia Mercedesu je priam spektakulárna, napriek tomu si najviac pozornosti vyslúžili práve limuzína a kupé triedy S. Tieto luxusné automobily s vysokou cenou a prakticky bezkonkurenčnými vlastnosťami zaujmú najmä skvelým interiérom, ktorý naživo vyzerá oveľa lepšie, než na akýchkoľvek fotografiách.

Porsche Macan


Porsche Macan Foto: Porsche
Nové Porsche Macan sa v hierarchii automobilky svojou veľkosťou radí pod veľké a úspešné SUV Cayenne a nad model Panamera. Ponúka vysokú mieru komfortu a luxusných detailov, kontrastne prešívané kožené plochy, veľký dotykový displej v stredovej konzole, športovo ladený volant a excelentné jazdné vlastnosti. Tie si síce na expozícii nevyskúšate, môžete sa však pokochať umením dizajnérov a konštruktérov, ktorí odviedli kus vynikajúcej práce.

Tesla Model S


Prémiový elektrický automobil Tesla S Foto: Tesla Motors
Elektrické vozidlo s vlastnosťami závodného auta. To je Tesla Model S, ktorá svoje miesto našla nie tam, kde si to zaslúži (napríklad pri Mercedese alebo Porsche), ale kdesi vzadu pri karavanoch. Napriek tomu je ideálnym cieľom návštevy autosalónu. Toto elektrické vozidlo s komfortným interiérom a extrémne rozsiahlym ukladacím priestorom nielen lahodí oku, ale zanechá vás v dojme, že aj moderné vozidlá s nízkymi prevádzkovými nákladmi sa môžu vyrovnať tým klasickým na spaľovacie motory.

Ford Mondeo


Ford Mondeo Foto: Ford
Keď na bratislavskom autosalóne prehliadnete nový Ford Mondeo, akoby ste tam ani neboli. Je veľká škoda, že si do tohto vozidla nemôžete sadnúť a okúsiť pocity, ktoré človeka sprevádzajú v tomto masívnom sedane, napriek tomu si zaslúži obdiv. Nové Mondeo má síce veľmi podobnú siluetu aj zadok ako to aktuálne, predná maska však veľmi výrazne pripomína Ford Mustang a napĺňa podstatu toho, čo Ford definoval ako “kinetický dizajn”.

Slovenské premiéry v Bratislave


Okrem uvedených automobilov by ste tiež nemali prehliadnuť expozície značiek Peugeot, Alfa Romeo, Land Rover, Jaguar, Bentley, Ferrari, Hyundai a iných. Špeciálnu pozornosť odporúčame venovať aj nasledovným slovenským premiéram:

• Alfa Romeo 4C
• Bentley Flying Spur
• Aston Martin Vanquish Volante
• Hyundai Genesis
• Jaguar F-TYPE Coupé
• Jeep Grand Cherokee
• Lamborghini Gallardo LP570-4 SL Squadra Corse
• Maserati Ghibli a Quattroporte
• Mercedes-Benz GLA
• Peugeot 308 SW

Komentáre