Autá

Automat na autá: Stačí vhodiť mincu

"Americký predajca jazdených áut spustil zaujímajú službu. Zo svojho autobazáru spravil veľký automat na autá. Stačí do stroja vhodiť mincu a niekoľko robotov vám vozidlo prinesie až k nohám. "

Erik Stríž, 19. novembra 2015 12:00
Automat na autá Carvana Foto: Carvana.com
Je to inovácia, nezmysel alebo skvelý marketing? Zrejme z každého niečo alebo všetko dokopy. Vyrobiť a potom s veľkými nákladmi prevádzkovať 5-poschodový robotmi ovládaný automat na osobné automobily nemá význam v efektívnejšom dodávaní automobilov zákazníkov, ale môže ich aspoň prilákať. Skutočnosť, že tento automat je skvelým marketingovým nástrojom, vidíme v priamom prenose - o tomto americkom predajcovi sa teraz píše na webstránkach po celom svete.

Automat na autá Carvana Foto: Carvana.com

Čo najjednoduchšie

Tento americký predajca automobilov sa veľmi neodlišuje od tých, ktoré máme u nás na Slovensku. Vykupuje jazdené a zánovné automobily v dobrom stave a potom ich predáva buď za hotovosť alebo s financovaním.

Zameriava sa pritom na čo najjednoduchší postup pri kúpe automobilov, všetko sa dá spraviť aj cez internet a vozidlo príde zadarmo až k zákazníkovi. Zrejme ani toto marketingovému oddeleniu nestačilo a rozhodlo sa, že kúpu nového auta spraví ešte jednoduchším a pokiaľ možno aj zábavnejším. Práve tak vznikol automat na autá s gigantickými rozmermi. Nepochybujeme o tom, že vytvorenie takto veľkého automatizovaného stroja si vyžiadalo mimoriadne finančné investície.

Celý proces odovzdávania automobilu zaberie asi dvadsať minút. Počas celej tejto doby môže nový majiteľ vozidla sledovať, ako sa jeho nový majetok pomaly a s precíznosťou presúva poschodiami vo výťahu a ako ním manipulujú veľké a silné roboty.

Minca, ktorá sa automatu vhadzuje, pochopiteľne nie je hocijaké platidlo. Je to iba symbolická minca s veľkosťou približujúcou sa klasickému CD-čku. Zákazník ju dostane po uzatvorení zmluvy o kúpe nového vozidla.


Zdroj: Carvana na youtube.com

Žiadne lacné škodovky

Ako istotne tušíte, tento automat na autá nebude záležitosťou pre lacné modely. V päťposchodovej automatizovanej a celkom presklenej garáži je priestor predovšetkým pre drahšie modely značiek BMW, Audi, Mercedes a iných podobných.

Zdroj: carvana.com


ODPORÚČAME AJ:
Hnevajú vás drony? Touto zbraňou ich môžete zostreľovať bezpečne
Študenti v Bratislave dostali centrum plné modernej techniky
Virtuálna realita a internet pre každého: Kam až chce zájsť Facebook?
Zbohom, skutočný život. Prichádza virtuálna realita novej generácie
Virtuálna realita od výrobcu mikroskopov

Komentáre