Autá

Dve luxusné úpravy pre Aston Martin

"Automobilka Aston Martin ponúka aj sama o sebe kvalitné vozidlá pre náročných, občas im ale dopraje špeciálne úpravy a edície. Najnovšie pre modely DB9 a Vantage N430. "

Erik Stríž, 4. marca 2014 14:00
Aston Martin V8 Vantage N430 Foto: Aston Martin


Na autosalóne v Ženeve sa každý rok predstaví väčšina nám známych automobiliek, ani Aston Martin nie je výnimkou. Možno, že tento rok nie je práve centrom záujmu motoristických médií, má však stále čo povedať a jej najnovšie edície známych vozidiel stoja za pozornosť.

Aston Martin DB9 Carbon White Foto: Aston Martin

Aston Martin DB9 Carbon Black/ White


Karbónová čierna a biela edícia vozidla DB9 bola predstavená iba deň po uvedení nižšie spomínaného V8 Vantage N430. V tomto prípade však ide o dvojicu prakticky totožných vozidiel, ktoré sa od seba líšia predovšetkým farbou karosérie. Tento “balíček” Aston Martinov obsahuje jedno biele a druhé čierne vozidlo s ľahkou hliníkovou karosériou s prvkami z moderných uhlíkových vlákien, luxusný interiér pozostávajúci z množstva kože a dreva.

Aston Martin DB9 Carbon Black Foto: Aston Martin
Keďže ide o vozidlo značky Aston Martin, musí ostať verné aj povesti svojich predchodcov a ponúknuť špičkovú motorizáciu. Tá je definovaná 6-litrovým motorom s 12 valcami, ktoré sa spoločne podieľajú na tvorbe výkonu až 500 konských síl! Biely aj čierny variant upraveného DB9 sa do showroomov automobilky dostane už v priebehu tohto roka, pričom budúci mesiac budú zverejnené presnejšie informácie o cene a detailoch výkonu.

Aston Martin V8 Vantage N430 Foto: Aston Martin

Aston Martin V8 Vantage N430


Prvým ženevským Aston Martinom tohto roka bol V8 Vantage N430. Tento rýdzo športový automobil v prémiovom prevedení si zachováva to, čo ho už dávno dostalo do povedomia priaznivcov automobilizmu, ale chce aj vylepšovať. Toto vozidlo je skrátka niečím špeciálnym.

Aston Martin V8 Vantage N430 Foto: Aston Martin
V8 Vantage N430 je vybavený špičkovým motorom s ôsmimi valcami s celkovým objemom 4,7 litra, ktoré automobilu dodávajú výkon až 430 konských síl. Na dosiahnutie rýchlosti 100 km/h z pokoja sú potrebné iba 4,6 sekundy.

Aston Martin V8 Vantage N430 Foto: Aston Martin
Okrem vizuálnych úprav v exteriéri sa automobil dočkal inovácií aj vo vnútri, tam nový majiteľ nájde prvotriedne ozvučenie od Bang & Olufsen s výkonom 1000 W, pokrokový tlmiaci systém, kevlarove čalúnenie sedadiel, horčíkové pedále a volant s koženým poťahom. Je toho ešte oveľa viac, pričom všetky tieto úpravy dostávajú vozidlo nad cenovú hladinu 90-tisíc eur.

Komentáre