Hudba a film

Trailer k filmu 38: Rodina, reprezentácia aj splnený americký sen

"Tvorcovia filmu o legende slovenského hokeja, Pavlovi Demitrovi, zverejnili oficiálny trailer aj informácie o plánovaných premiérach."

Webmagazin.sk, 14. júla 2014 15:00
Youtube screenshot Foto: Youtube screenshot


Od tragickej nehody, pri ktorej so svojím tímom zahynula jedna z najväčších hviezd slovenského hokeja, ubehli už takmer tri roky a na svetlo sveta sa čoskoro dostane aj film, ktorý hokejistovi vzdáva poklonu. Nie je o jeho nešťastnom konci, ale o jeho šťastnom živote.

Podľa oficiálnych slov tvorcov je film 38 „o človeku, ktorý bol viac ako len športovcom, bol symbolom úspechu, vzorom mnohých mladých ľudí a nielen športovým. Bol dobrým otcom, manželom a nakoniec, ako sa dozviete v tomto filme, bol aj nesmierne zábavný a charizmatický.“

Od prvých korčúľ po splnenie sna


Dejom filmu, ktorého premiéra je naplánovaná na 7. septembra, sú príbehy z Demitrovho súkromného života a tiež prierez jeho kariérou – od prvých pohybov na ľade po zrod športovca svetového formátu.

„Celým dejom filmu nás budú sprevádzať najbližšie osoby Paľovho súkromného, ale aj profesionálneho života. Manželka Majka, otec, sestry, triedna učiteľka, priatelia, spoluhráči, všetci títo ľudia tvoriaci neoddeliteľnú súčasť jeho života, vyrozprávajú príbehy a zážitky, ktoré s Paľom prežili, a na ktoré sa nedá zabudnúť,“ prezrádzajú tvorcovia. „Nebudú chýbať najzaujímavejšie momenty slovenského hokeja, ktorého bol Paľo neoddeliteľnou súčasťou, ako aj športové momenty, keď pôsobil na zámorskej farme, neskôr v NHL a nakoniec v KHL."



Program uvedenia filmu do slovenských kín:


5.9.2014 - premietanie filmu 38 žiakom základnej školy Pavla Demitru, Dubnica
7.9.2014 - Slávnostná premiéra za účasti tvorcov a pozvaných hostí, Trenčín
8.-10.9.2014 - TOUR 38, tvorcovia filmu uvedú film na špeciálnom premietaní v 6-tich slovenských mestách
11.9.2014 - oficiálne uvedenie filmu do slovenských kín

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Takto bude vyzerať film 38 o Pavlovi Demitrovi
Slovenský film Láska na vlásku: Celeste Buckingham ako princezná
Slovenský režisér predstaví dva svoje filmy, v priebehu troch dní
Najlepšie zarábajúce filmy všetkých čias: Prvenstvá drží sci-fi
Fotky zo zákulisia, ktoré zmenia váš pohľad na slávne filmy

Komentáre