Hudba a film

Desať najpopulárnejších hudobných videí na YouTube

"Do prvej desiatky sa dvakrát dostal iba jeden interpret. A nie je ním Justin Bieber."

Veronika Rosputinská, 8. augusta 2014 14:00
Ilustračný obrázok Foto: YouTube


Pre mladšie ročníky je v dnešnej dobre internet úplnou samozrejmosťou, ktorá im nahrádza mnoho ďalších vecí. Noviny? Knihy? Časopisy? Filmy? Seriály? Hudba? Všetko je dnes aj online a na to, aby ste sa dostali k zdroju informácií, zábavy či kultúry, stačí pár klikov. Práve na spomínanú hudbu je veľmi využívaným zdrojom YouTube a umelci sa vždy tešia z toho, keď ich klip dosiahne nejaký rekord.

Dnes sme sa zamerali na top desiatku hudobných videí, ktoré sú na YouTube najpopulárnejšie – teda sa môžu pochváliť najväčším počtom zobrazení. Jednoznačný rekord vedie juhokórejský popový spevák Psy so skladbou Gangnam style, ktorá ako jediná presiahla dve miliardy zobrazení.


Hudobník sa navyše môže pochváliť aj inými rekordmi – ako jediný interpret je v top desiatke dvakrát. Šiesta priečka patrí hitu Gentleman, ktorá zároveň drží ďalší zaujímavý rekord. V priebehu iba jedného dňa bola zobrazená miliónkrát.



Druhé miesto v top desiatke patrí, ako možno tušíte, milovanému i nenávidenému Justinovi Bieberovi a jeho hitu Baby. Ale aby Juhokórejčanovi dýchal na krk, to sa povedať nedá. Bieber so svojím songom má „len“ niečo cez miliardu zobrazení. A tu sme pri miliardách skončili.


Tretie miesto patrí latino dive Jennifer Lopez, Pitbullovi a ich skladbe On The Floor. Má takmer 770 miliónov zobrazení.



Ďalšie štyri miesta majú k sebe pomerne blízko, všetky prekračujú hranicu 700 miliónov. Štvrtú priečku obsadili Rihanna a Eminem s hitom Love The Way You Lie, piaty je LMFAO a Party Rock Anthem ft. Lauren Bennett, GoonRock, šiesty je spomínaný PSY s hitom Gentleman. Siedmu, a zároveň poslednú priečku s počtom zobrazení nad 700 miliónov, obsadila Shakira a jej futbalová hymna Waka Waka.



Posledné tri miesta si rozdelili Lady Gaga so skladbou Bad Romance, Michel Teló a song Ai Se Eu Te Pego a na desiatke skončila Carly Rae Jepsen s piesňou Call Me Maybe.

Kompletný zoznam videí podľa popularity nájdete tu.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Rekordy na YouTube
Youtube za poplatok?
Futbalové preteky Facebooku, Twitteru a Googlu
Rekord Youtubu a hit Instagramu
Beyoncé zverejnila upútavku na trailer k filmu 50 odtieňov sivej
Najlepšie zarábajúce filmy všetkých čias: Prvenstvá drží sci-fi

Komentáre