Hudba a film

Kino novinky týždňa: Posadnutosť, ktorá privedie k zániku

"Do slovenských kín sa tento týždeň dostáva česká dráma Rozkoš, ktorej ústrednou témou je posadnutosť. Láskou, úspechom, peniazmi, k čomu to vedie?"

Veronika Rosputinská, 16. júla 2014 10:00
Youtube screenshot Foto: Youtube screenshot


Aj tento týždeň do kín prichádzajú novinky, každá z iného súdka. Od susedov z Čiech dráma, z americkej produkcie animovaná komédia a akčné sci-fi.

Rozkoš


Česká dráma nie je absolútnou novinkou, svojej premiéry sa dočkala už v decembri 2013. Na Slovensko však prichádza až tento týždeň, čím sa zoberá? Hlavnou témou filmu je posadnutosť. Čímkoľvek, od lásky, cez úspech až po peniaze. Posadnutosť však dokáže človeka zničiť, najmä, keď sa zameria na seba samého. Na druhej strane so sebou ale prináša slastnú rozkoš.


Lietadlá 2


Dobrodružná animovaná komédia poteší deti aj staršie ročníky, najmä chlapcov, ktorí túžili či stále túžia po hasičskej kariére. Hlavnými hrdinami filmu sú lietadlá – členovia elitného hasičského tímu. Medzi nich sa dostane bývalý pretekár Dusty, ktorý po poruche motora nemôže viac závodiť.


Úsvit planéty opíc


Akčné sci-fi režiséra Matta Reevesa pokračuje v príbehu šimpanza Caesara, ktorý vo filme Zrodenie planéty opíc ako prvý z ľudoopov získal vysokú inteligenciu vďaka pokusom s neschváleným liekom na Alzheimera. Spolu so skupinou ďalších ľudoopov utiekol a ukryli sa v lesoch neďaleko San Francisca. Po desiatich rokoch, počas ktorých ľudstvo zničil vírus, sa začína práve tento príbeh. Ľudia, ktorí prežili, sa snažia zvrhnúť moc ľudoopov a zabrániť tomu, aby sa zo Zeme stala Planéta opíc.


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Adam Sandler a Drew Barrymore sa opäť stretli v spoločnej komédii
Nicolas Cage hviezdi ako bývalý trestanec
J.K. Rowlingová píše scenár k filmu. Vráti na plátna Harryho Pottera?
Trailer k filmu 38: Rodina, reprezentácia aj splnený americký sen
Najlepšie zarábajúce filmy všetkých čias: Prvenstvá drží sci-fi

Komentáre