Hudba a film

Joss Stone plánovali zavraždiť, na turné je so špeciálnou ochrankou

"V rámci neho chce navštíviť všetky krajiny sveta, vrátane Slovenska. Vystúpi u nás už 27. júla."

TASR, 16. júla 2014 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Mladá anglická soulovo-jazová speváčka Joss Stone vystúpi už 27. júla v bratislavskej Refinery gallery. Na aktuálnom turné speváčka plánuje navštíviť všetky krajiny sveta a zahrať v nich práve jeden koncert. Nielen pre ten slovenský však platia sprísnené bezpečnostné pravidlá. Speváčkin manažment je zrejme opatrnejší po udalostiach z roku 2011, kedy dvojica šialencov plánovala jej vraždu.

Pre sexy a talentovanú Joss Stone (*11.4.1987, vlastným menom Jocelyn Eve Stoker, Dover, UK), bude jej júlové vystúpenie slovenskou premiérou. Aj napriek nízkemu veku je vo svojich 27 rokoch považovaná za to najlepšie na soul-jazz-R'n'B scéne. Joss Stone získala svetovú slávu už v roku 2003 svojím multi-platinovým debutom The Soul Sessions, s ktorým to v 2004 dotiahla na nomináciu Mercury Prize.

Jej druhý, tiež multi-platinový album Mind Body & Soul, kraľoval rebríčku UK Albums Chart. Najväčšiu zásluhu na tom mal megahit You Had Me, ktorý priniesol mladučkej hviezde množstvo ocenení. V roku 2007 sa dočkala toho najvyššieho. Získala cenu Grammy v kategórii Best R'n'B Performance by a Duo or Group with vocals za coververziu hitu Family Affair.

Na konte už 6 albumov


Tretí štúdiový album Introducing Joss Stone vyšiel v marci 2007 a štvrtý s názvom Colour Me Free vydala v októbri 2009. Na svojom konte má šesť štúdiových albumov, šiesty The Soul Sessions Vol. 2 vydala v júli 2012, predchádzajúci piaty pod názvom LP1 vyšiel v júli 2011. V singlovej TOP 40 mala zatiaľ sedem skladieb. Najvyššie z nich, do prvej desiatky, sa dostala práve skladba You Had Me.

Vstupenky na bratislavský koncert Joss Stone 27. júla predáva sieť Eventim.sk. TASR informoval PR manažér spoločnosti Skalarmusic Tomáš Holetz.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Skupina Kabát vyhlasuje súťaž, hrá sa o gitary so zlatou mechanikou
Jana Kirschner a Korben Dallas sú SPOLU
Skupina Maroon 5 má nový klip: Nevera, slzy a krv
O pár dní štartuje Open Jazz Festival
Lavagance predstavuje nový klip: Toto je naša Princezná!

Komentáre