Život

Highlighty týždňa: Prvé olympijské zlato a bobista zaseknutý v kúpeľni

"Prvej olympijskej medaily sme sa dočkali rýchlo – hneď počas druhého dňa športovej udalosti roka. Vďačíme za ňu skvelej Anastasii Kuzminovej, ktorá tak obhájila svoj výkon spred štyroch rokov."

Veronika Rosputinská, 10. februára 2014 6:00
Anastasia Kuzminová Foto: TASR/Michal Svítok


Nie je žiadnym prekvapením, že minulý týždeň, a podobný vývoj predpokladáme aj počas tohto, boli v médiách medzi najvyhľadávanejšími príspevkami tie športové. V piatok v Soči pompéznou šou odštartovali olympijské hry a všetkých milovníkov zimných športov priklincovali k televíznym obrazovkám, rozhlasovým prijímačom či internetovým portálom. Radosť na slovenské tváre priniesol hneď druhý deň.

Medzi najočakávanejšie športy patrí okrem hokeja na Slovensku aj biatlon a to najmä zásluhou Anastasie Kuzminovej, ktorá si pred štyrmi rokmi na olympiáde v kanadskom Vancouveri vybojovala zlato. To, či svoj výkon obháji aj v Rusku, sme všetci dychtivo sledovali. A ako sme dúfali, prvé olympijské zlato pre Slovensko Kuzminová vybojovala.

Náš medailový účet otvorila brilantným výkonom, za ktorý si vyslúžila odmenu vo výške 45-tisíc eur. Striebornú Rusku Oľgu Viluchinovú za sebou zanechala o 19,9 sekundy a tretiu Ukrajinku Vitu Semerenkovú o 21,7 sekundy.

Olympijské problémy


V súvislosti s olympiádou sa už skloňoval nejeden škandál, najčastejšie „útoky“ smerovali k nedokončeným stavbám či rôznym problémom na hoteloch. Asi najvtipnejšia je príhoda bobistu Johnnyho Quinna, ktorý sa zasekol v kúpeľni a nemohol sa dostať von. Keďže bol bez telefónu, dvere jednoducho vykopol, informoval portál isport.cz. V hotelových dverách ostala po bobistovom „zásahu“ obrovská diera.

Otvárací ceremoniál ZOH v Soči Foto: TASR/Michal Svítok
Médiá si zgustli aj na otváracom ceremoniáli, keď sa prihodila technická nehoda a miesto piatich olympijských kruhov sa objavili iba štyri. „Jeden neotvorený olympijský kruh takmer zatienil efektnú prechádzku históriou Ruska,“ povedal na margo programu náš fotoreportér Michal Svítok, ktorý je momentálne v Soči. Spolu so svojimi kolegami pre Webmagazín pripravujú jedinečný denník z olympiády, v ktorom nám približujú zákulisie tejto športovej udalosti roka.

Tučné dievča tancuje


Aj dnes sme pre vás vybrali niečo zo sociálnych sietí, čo sa nimi vo veľkom šírilo počas uplynulého týždňa. Tučné dievča tancuje, tak nazvala svoje video Whitney Way Thore.



Týmto videom sa mladá žena snaží svetu ukázať, že tancovať môže úplne každý, bez rozdielu. Či ste nízky, vysoký, štíhly či pri sebe, rytmus v tele môžete mať. Na Whitney je vidieť, že ho má a že tanec si skutočne užíva.

Komentáre