Život

Mýtus o pive: Ženy si myslia, že sa z neho priberá. Aj tak ho pijú

"Až 80 % opýtaných respondentiek nad 18 rokov pije pivo. Vyplynulo to z prieskumu, ktorý v závere decembra minulého roka uskutočnilo Slovenské združenie výrobcov piva a sladu."

Webmagazin.sk/TASR, 25. januára 2015 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP


Cieľom prieskumu bolo zistiť postoje a názory Sloveniek na pivo, zvyklosti súvisiace s pivom a spoločenské vnímanie jeho konzumácie.

Slovenské ženy sa rady zaujímajú o to, čo jedia a pijú, vrátane piva. Väčšina má dostatok informácií o surovinách, z ktorých sa pivo vyrába. Chceli by tiež zistiť, ktoré pivo sa hodí k akému jedlu a tiež aké rôzne druhy piva na svete existujú.

Preferujú svetlé pivo (53,3 %), no aj tmavé pivo (23,1 %) a radler (15,3%) majú u nich svoje pevné miesto. Pitie piva je u väčšiny z opýtaných žien normálnou záležitosťou a dajú si ho, kedykoľvek naň majú chuť.

Pravda o pive


Existujú rôzne mýty a tvrdenia týkajúce sa piva. Jednoznačne najväčším pivným mýtom medzi Slovenkami je, že sa z neho priberá. Súhlas s týmto tvrdením vyjadrilo až 72 % z celkového množstva opýtaných žien.

Faktom ostáva, že ak sa pivo konzumuje v rozumnej miere, môže byť súčasťou vyváženého životného štýlu. Obsahuje totiž menej kalórií ako väčšina alkoholických nápojov. Napríklad sto mililitrov piva (4 % alkoholu) má 34 kalórií, rovnaké množstvo bieleho vína (11,8 % alkoholu) obsahuje 74 kalórií a pri tom istom množstve červeného vína (13 % alkoholu) ide dokonca o 80 kalórií.

Väčšina zo slovenských žien vie, že pivo je vyrobené z prírodných surovín a pomáha tráveniu. Obľúbený mužský argument o z piva rastúcich prsiach sa u žien nepotvrdil, až 42 % vyjadrilo jednoznačný nesúhlas s týmto tvrdením. Nestotožňujú sa ani s názorom, že by sa pivo nehodilo na spoločenské príležitosti a podujatia. TASR informovalo Slovenské združenie výrobcov piva a sladu.

ODPORÚČAME AJ:
Toto sú najhoršie vianočné fotky všetkých čias
JE SUIS CHARLIE: Krvilačná dráma, ktorá zmenila Francúzsko
VÝNIMOČNÝ OBJAV: Astronómovia objavili planéty podobné Zemi
Aj vaše dieťa sa rado skrýva? Vieme prečo
Bradavky netvrdnú len ženám, ale aj mužom a deťom

Komentáre