Život

William a Kate už vybrali synčekovi mená. Jedno má spoločné s bratom

"William a Catherine dieťa tradične predstavili na schodoch londýnskej Nemocnice sv. Márie iba niekoľko hodín po pôrode. "

TASR, 27. apríla 2018 13:05
Manželka britského princa Williama, Catherine, porodila v pondelok syna, svoje tretie dieťa, v nemocnici v Londýne. Foto: TASR/AP
Novorodený syn britského princa Williama a vojvodkyne z Cambridgea dostal meno Louis Arthur Charles. Informovala o tom v piatok spravodajská stanica Sky News.

Chlapec, ktorý sa narodil v pondelok, je tretím potomkom tohto páru a piatym v nástupníckej línii na britský trón po starom otcovi Charlesovi, otcovi Williamovi, bratovi Georgeovi a sestre Charlotte.

William a Catherine dieťa tradične predstavili na schodoch londýnskej Nemocnice sv. Márie iba niekoľko hodín po pôrode. Chlapec mal pôrodnú hmotnosť 3,8 kilogramu. William bol prítomný pri pôrode.

Kensingtonský palác potvrdil, že chlapec bude mať oslovenie Jeho kráľovská výsosť princ Louis z Cambridgea.

Louis je jedným zo stredných mien jeho brata, princa Georgea. Arthur je stredným menom bývalého britského kráľa Juraja VI. - otca kráľovnej Alžbety II. - a Charles je meno chlapcovho starého otca.

Komentáre