Život

Počasie neblázni len v apríli: Silné krupobitie vydesilo ľudí na pláži

"Predstavte si, že sa slníte na pláži a v priebehu sekundy sa počasie zmení na nepoznanie. Lúče, ktoré šteklili vaše telo, vystriedajú krúpy veľkosti golfových loptičiek. Pozrite si video."

Webmagazin.sk, 18. júla 2014 6:00
Krupobitie prekvapilo ľudí na pláži. Foto: Youtube screenshot


Hovorí sa, že počasie je bláznivé v apríli. V posledných rokoch nás však prekvapuje omnoho častejšie, jar a jeseň už takmer neexistujú, zo zimy sa prehupneme hneď do plaviek. A z tých potom ako by nič, do kabátov. Omnoho extrémnejšiu situáciu zažili ľudia pred pár dňami v meste Novosibirsk, keď si na miestnej pláži vychutnávali príjemných 37 stupňov Celzia.

Z ničoho nič, doslova zo sekundy na sekundu, sa počasie úplne zbláznilo, lúče slnka vystriedali krúpy veľkosti golfovej loptičky. Niekto duchaprítomný situáciu natočil a video sa stalo hitom sietí. Zachytáva pláž pri rieke Ob, na ktorej oddychovali desiatky ľudí, ktorých z príjemného relaxu vytrhlo silné krupobitie.

Miestni, zvyknutí na výkyvy počasia, ktoré sú pre oblasť typické, boli šokovaní, v lete ešte búrku podobných rozmerov pravdepodobne nezažili. Vybiehajú z vody, z videa počuť úzkostlivý plač detí.



ĎALŠIE ČLÁNKY:


Facebook sa zahrával s emóciami svojich užívateľov
Milujete adrenalín? Jazda na tejto šmykľavke vás môže stáť život
Pozor, všetky tieto nástrahy na vás číhajú na dovolenke
Veľký letný manuál o kúpaní
Cestovanie volá, pamätajte na tieto zásady a vrátite sa v zdraví

Komentáre