Život

VIDEO: Labrador je opäť najobľúbenejším psom Američanov

"Rekordne si polepšil francúzsky buldoček."

Tablet.TV, 5. apríla 2018 11:00
Labrador je stále veľmi obľúbený. Foto: TASR/Michal Svítok
Americká organizácia American Kennel Club zostavila rebríček popularity čistokrvných psov za minulý rok. Na prvých priečkach žiadne veľké prekvapenia. Status najobľúbenejšej psej rasy už 27. raz po sebe obhájil labrador.

"Labrador je na vrchole rebríčka takmer tri desaťročia. Je to rozkošné plemeno. Sú typické najmä pre rodiny, sú prispôsobivé, majú športovú povahu a takisto si nevyžadujú priveľa starostlivosti. Sú mimoriadne lojálne voči majiteľom, aj to je možno dôvod, prečo sú stále najobľúbenejšie," uviedla členka klubu Brandi Hunter.



Druhý najobľúbenejší je nemecký ovčiak. Tretí skončil zlatý retríver. Karty ale tento raz zamiešala rasa, ktorá si v rámci TOP 10 rekordne polepšila.

"Ľudia našli lásku k francúzskemu buldočkovi, jeho obľuba naozaj za posledný rok vzrástla. Skončili na piatom mieste. Myslím si, že je to aj preto, lebo sú veľmi prispôsobivé, pokiaľ žijete v byte. Nie sú ani príliš veľké, ani malé. Potrebujú veľa lásky, a ako sa hovorí, starostlivosť o svoje vrásky," priblížila Hunter za American Kennel Club.

Podľa amerických "psíčkarov", ktorí rebríček zostavovali, francúzskemu buldočkovi pomohla mediálna popularita a aj známe osobnosti. Mnohé z nich sa v magazínoch objavujú práve s nimi. Šieste až desiate priečky obsadili bígle, pudlíky, rotvajlery, jorkšíre a nemecký krátkosrstý.

Komentáre