Život

Palacinky od Miezgu či hermelín od Jakaba? Na Vianočnom bazári!

"Štvorica obľúbených hercov, Marián Miezga, Lukáš Latinák, Juraj Kemka a Róbert Jakab, už po štvrtý raz organizuje originálnu predvianočnú akciu – Vianočný bazár chalaňov."

Veronika Rosputinská, 4. decembra 2013 6:00
Herci počas tlačovej konferencie. Foto: TASR/Štefan Puškáš

„U nás nakúpite vianočné darčeky originálne a bez stresu,“ prezradil o podujatí Vianočný bazár chalaňov jeden z jeho hlavných aktérov Marián Miezga. Ten ho spolu so svojimi kamarátmi Robom Jakabom, Jurajom Kemkom a Lukášom Latinákom tento rok pripravuje už po štvrtý raz. Začne sa v piatok 6. decembra a potrvá do nedele 8. decembra v hlavnom meste.

Ako môžem prispieť?


Vianočný bazár chalaňov je charitatívnym projektom a z roka na rok si získava väčšiu pozornosť ľudí, najmä pre svoju nenútenú a uvoľnenú atmosféru. Najlepšie na tom je, že zapojiť sa a pomôcť môže každý bez rozdielu. Ako? Dokonca až štyrmi spôsobmi!

Prvým je prispenie do bazáru. Všetky dary a príspevky sa budú prijímať v prvý deň podujatia, v piatok 6. decembra od desiatej ráno do deviatej večer v priestoroch V-Klubu v centre Bratislavy. Darovať môžete všetko od oblečenia, cez knihy, šperky, dekoratívne predmety až po kozmetiku. Platí však pravidlo, že predmet, ktorý do bazáru venujeme, je funkčný, praktický alebo estetický. „Prineste čokoľvek, čoho ste schopní vzdať sa, je to pekné, zachovalé, praktické, originálne alebo milé; skrátka čokoľvek, čo darujete s láskou, niekto to môže ešte použiť a navyše je ochotný za to zaplatiť,“ znie výzva od organizátorov.

Minuloročný Bazár Foto: TASR/Michal Svítok
Druhým spôsobom pomoci je kúpa predmetu na samotnom bazári, ktorý bude trvať počas víkendu, tiež medzi desiatou ráno a deviatou večer. Lákavou možnosťou je tretia – kúpa lístka na Vianočný žúr chalaňov, ktorý sa bude konať v pondelok 9. decembra. A pre všetkých, ktorí nemôžu na projekte participovať osobne je pripravená aj štvrtá možnosť – poukázanie sumy prostredníctvom portálu Dakujeme.sme.sk do konca kalendárneho roka 2013.

Komu a prečo?


Zo všetkých vyzbieraných peňazí (minulý rok to bola suma 31 620 eur) sa chalani tento rok rozhodli podporiť štyri rôzne projekty. Lukáš Latinák projekt dakujeme.sk – „10 statočných – Cez prekážky ku hviezdam“, ktorý je zameraný na podporu mladých talentov, ktoré pochádzajú zo skromných pomerov, respektíve z rodín, kde jeden z rodičov trpí vážnym ochorením. Juraj Kemka si zvolil projekt „Nezabúdame“ zameraný na politických väzňov, ktorí sa vďaka nemu dostanú do kúpeľov. Róbert Jakab podporí projekt „Black&White – žijeme spolu!“, pretože rasovú neznášanlivosť považuje za stále aktuálny problém našej spoločnosti. Marián Miezga sa rozhodol podporiť projekt „Homeless juniáles“ zameraný na ľudí bez domova. „Pre najlepších predajcov NOTA BENE máme pripravené prekvapenie,“ prezradil Miezga.

Najväčšie bazárové lákadlá


Okrem vecí, ktoré do bazáru prinesiete vy, vás v ňom čakajú aj zaujímavé kúsky z radov populárnych slovenských osobností. Medzi naj dary tohto ročníka patria dres Martina Škrteľa s podpismi hráčov a trénerov klubu FC Liverpool, dres Petra Sagana s podpismi oboch súrodencov Saganovcov a obraz slovenského maliara Mareka Ormandíka. Dres sa draží na internetovom portáli Aukcie.sk, pričom dražba sa uzavrie v nedeľu 8. decembra o desiatej večer.

Do bazáru samozrejme prispejú aj chalani. Lukáš opäť vyfúkal špeciálne pre túto príležitosť sklo, Juraj aj tento rok namaľoval obraz. „Je veľmi pekný a preto bude aj poriadne drahý,“ pochválil sa so smiechom Juraj. Majo Miezga ponúkne priamo na mieste svoje tradičné palacinky „Miezgacinky“, ktorých recept zdokonaľuje už od svojich 14 rokov, keď sa ich pokúsil urobiť prvý raz. Robo bude predávať vlastnoručne nakladaný hermelín, tiež ochutený podľa vlastného receptu.

Okrem spomínaných palaciniek a hermelínu sa počas podujatia bude podávať guláš, francúzske syry, káva z rôznych krajín sveta a v sobotu okolo obeda bude Robo Jakab spolu s Romanom Luknárom pripravovať pravú španielsku paellu. Ak teda máte chuť nasať vianočnú atmosféru, prispieť dobrej veci a stretnúť obľúbených hercov, cez víkend máte túto jedinečnú možnosť.

Komentáre