Život

V Ekohre sa za prvé tri týždne vyzbieralo 4 000 000 plastových fliaš

"Počas prvých troch týždňov trvania Ekohry boli do súťaže, ktorú pre základné a stredné školy zorganizoval obchodný reťazec Lidl, odovzdané 4 000 000 plastových fliaš od nápojov."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 10. marca 2014 13:59
Foto: Lidl
V Ekohre súťažia školy o ceny v celkovej hodnote 210 000 eur!

Ekohra, ktorú pre základné a stredné školy usporiadala spoločnosť Lidl, sa blíži do finišu. Odovzdať plastové fľaše môžu súťažiaci už len do nedele 16. marca. Už teraz je však možné hovoriť o obrovskom úspechu. V priebehu prvých troch týždňov totiž súťažiaci odovzdali v sieti predajní Lidl celkovo štyri milióny plastových fliaš od nápojov! Všetky vyzbierané fľaše pritom poputujú vďaka spolupráci s partnerskými organizáciami do zberných dvorov v jednotlivých mestách.

Od prvých dní vnímame, že Ekohrou žije celé Slovensko. S radosťou počúvame príbehy o tom, že samosprávy mobilizujú občanov, aby sa spojili a pomohli tej – ktorej škole zvýšiť šance na víťazstvo, čo spolu s počtom odovzdaných fliaš poukazuje na úspech nášho cieľa. Prostredníctvom Ekohry totiž chceme prispieť k budovaniu ekologického povedomia žiakov a motivovať ich k športovaniu,“ povedal Tomáš Bezák, hovorca spoločnosti Lidl Slovenská republika, a dodal: „Vzhľadom na rýchlosť, akou plastové fľaše pribúdajú, a teda aj obrovský nápor na zberné automaty, chceme všetky školy požiadať, aby si odovzdávanie PET fliaš aj v záverečnom týždni naplánovali priebežne. V prípade vyčkávania do poslednej chvíle sa totiž môže stať, že vratné automaty nebudú schopné prijať všetky plastové fľaše."

„Ekohra“ prebieha v termíne od 17. februára do 16. marca, slávnostné vyhodnotenie sa uskutoční 14. apríla. Princíp „Ekohry“ je jednoduchý. Víťazom sa stane škola, ktorá v stanovenom termíne v predajniach Lidl odovzdá najviac plastových fliaš od nápojov. Pre najusilovnejšie školy sú pripravené mimoriadne zaujímavé výhry. Prvou cenou je multifunkčné športové ihrisko v hodnote 80 000 eur! Školy umiestnené na druhom a treťom mieste sa tiež môžu tešiť na ihriská v hodnote 55 000, resp. 35 000 eur. Dôvod na radosť budú mať aj žiaci zo škôl na 4. až 7. mieste, vyhrajú totiž rekonštrukciu existujúcich športovísk či športové pomôcky v hodnote 10 000 eur. Celkovo teda školáci hrajú o ceny v hodnote neuveriteľných 210 000 eur! Do súťaže sa môžu zapojiť všetky základné a stredné školy v Slovenskej republike.

Komentáre