Život

Selfie s desaťeurovkou, iPhonové vtipy a virálna Kirsten Dunst

"Čo je novou internetovou zábavkou? Máte už selfie s desaťeurovkou? Koľko emisií vyprodukuje internet?"

Tablet.TV, 30. septembra 2014 11:00
TABLET.TV Foto: TABLET.TV

Zdá sa, že nový iPhone 6 Plus nie je až taký úžasný, ako sa na prvý pohľad zdalo. Na internete sa šíria sťažnosti užívateľov, ktorým sa po niekoľkohodinovom sedení s telefónom vo vrecku novinka ohla. Pravdepodobne za to môže výrobná chyba. Aj v tomto prípade sa sociálne siete predstavili v úlohe vďačného kanálu, šíriaceho internetové vtipy, a to pod heštegom #bendgate.

Poľský umelec Pawel Kuczynski vytvára satirické ilustrácie, ktoré by mali prinútiť ľudí prehodnotiť svoj každodenný život. Ak sa na ne pozriete lepšie, zistíte, že každý obrázok tohto umelca nesie v sebe silné posolstvo. Kuczynski ilustráciami zachádza aj do tém ako chudoba, politika či sociálne médiá.

Ak ešte nemáte selfie s novou desaťeurovkou, je čas zmeniť to. Európska centrálna banka rozbehla 23. septembra súťaž s názvom „Selfie s novou bankovkou 10 €“. Svoju selfie s heštegom #mynew10 pridáte na svoje twitterové alebo instagramové konto. Po zaregistrovaní sa na stránke vás budú informovať o schválení príspevku. Po uzávierke súťaže 30. novembra notár vyžrebuje 100 príspevkov, ktoré získajú cenu.

Videí o zlom vplyve sociálnych sietí sme už v Týždni na webe zopár mali. Do podobnej skupiny môžeme zaradiť aj krátku snímku s názvom Aspirational, ktorej hlavnou hviezdou je herečka Kirsten Dunst. Režisér Matthew Frost chcel videom ukázať, že skutočné vzájomné prepojenie ľudí sa vytráca. Zostávajú len plytké pokusy o zdokumentovanie umelých interakcií a vychvaľovanie sa nimi na sociálnych sieťach.

Skutočne zaujímavé informácie prináša stránka internetlivestats.com. Dozviete sa napríklad, koľko užívateľov internetu je na celom svete či koľko je webových stránok. Zistiť môžete aj to, koľko emailov ste dnes poslali a koľko hesiel ste vyhľadali cez Google. Nájdete tu však aj menej pozitívne číslo – počet emisií, ktoré vyprodukoval internet.

Komentáre