Život

Highlighty týždňa: Schumacher robí pokroky, lekári sú optimisti

"Po troch mesiacoch strávených v kóme Michael Schumacher konečne prejavuje náznaky vedomia. Do akej miery úraz poškodil pretekárov mozog však ukáže až čas. Nateraz sú lekári optimistickí."

Veronika Rosputinská, 7. apríla 2014 6:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Koncom decembra športový svet prekvapila správa o nehode legendárneho jazdca Formuly 1, sedemnásobného majstra sveta, Michaela Schumachera. Po na prvý pohľad nevinnom páde na lyžiach skončil pretekár v kóme, v ktorej v nemocnici v Grenobli leží už viac ako tri mesiace. Konečne prichádzajú aj pozitívne správy o jeho zdravotnom stave.

Pre svetové agentúry v piatok 4. apríla Schumacherova manažérka Sabine Kehmová uviedla, že začína javiť náznaky vedomia. Podľa jej slov ukazuje chvíľkové momenty prebúdzania a vedomia. „Michael robí pokroky. Spolu s celým lekárskym tímom v nemocnici v Grenobli stojíme pri ňom počas jeho dlhého a náročného boja a zostávame optimistickí," povedala.

Pre denník Bild povedala, že proces Schumacherovho prebúdzania z kómy javí povzbudivé náznaky zlepšenia. To, že by ho lekári prepustili do domáceho liečenia, však nepotvrdila, rovnako, ako žiadne ďalšie informácie o jeho aktuálnom zdravotnom stave. „Prosíme verejnosť o pochopenie, nebudeme zachádzať do detailov. Je to kvôli jeho rodine a takisto preto, aby mohol tím odborníkov naďalej nerušene pracovať," uzavrela Kehmová.

Podarený prvý apríl


Aby sme vás ani tento týždeň neukrátili o vtipné video, tu ho máme. Ako inak, s prvoaprílovou tematikou, ktorej boli minulý týždeň plné sociálne siete aj všetky weby. Zo slovenských prvoaprílových „projektov“ jednoznačne najviac bodovala verejnoprávna RTVS. Videli ste už Lepší spánok s Andrejom Bičanom?

Komentáre