Život

Schluterovci netušili, že hurikány s ich menami sú také pustošivé

"Je to pravdepodobne posledný raz, keď Harvey s Irmou vyčíňali v Atlantiku."

TASR, 12. septembra 2017 8:00
Irma a Harvey Schluterovci Foto: screenshot 4news
Irma a Harvey Schluterovci z amerického štátu Washington nemohli tušiť, že po 75 rokoch ich manželstva ohrozia USA v krátkom čase dva mimoriadne pustošivé hurikány s ich krstnými menami.



Denník New York Times informoval, že v súčasnosti 104-ročný Harvey si zobral o 12 rokov mladšiu Irmu ešte za druhej svetovej vojny v roku 1942. Odvtedy sa objavilo niekoľko búrok s menom Harvey, ale nikdy po ňom nenasledovala Irma.



A je to pravdepodobne posledný raz, keď Harvey s Irmou vyčíňali v Atlantiku. Svetová meteorologická organizácia (WMO) obmieňa mužské a ženské mená atlantických búrok v abecednom poradí. Ale keďže tieto dva hurikány narobili takú spúšť, je takmer isté, že ich mená už nepoužijú, uvádza agentúra AP.

Hurikán Harvey zasiahol Texas na konci augusta a bol najsilnejším hurikánom v tomto štáte za posledných 50 rokov. Najmenej 70 ľudí prišlo o život, pričom viac než milión ďalších muselo opustiť svoje domovy. Irma, ktorá si doteraz vyžiadala najmenej 20 mŕtvych, v uplynulých dňoch zdevastovala viacero karibských ostrovov a mieri na Floridu.


.


ODPORÚČAME AJ:
Majte svoj rozpočet pod kontrolou. Nečakané situácie vás nesmú zložiť
Cestovateľ F. Kulisev sa v novej knihe venuje úžasnému Slovensku
Diana, princezná z Walesu, bola jednou z najznámejších žien sveta

Komentáre