Život

Highlighty týždňa: Soči bez Šatana a plesanie v opere

"Najvášnivejšiu diskusiu na internetových portáloch aj sociálnych sieťach minulý týždeň podnietila záverečná nominácia hokejistov na ZOH do Soči, v ktorej sa neobjavil Miroslav Šatan."

Veronika Rosputinská, 13. januára 2014 6:00
Miroslav Šatan Foto: TASR/Martin Baumann


Medzi najčítanejšími príspevkami na slovenských portáloch sa uplynulý týždeň objavili tie športové, konkrétne týkajúce sa záverečnej nominácie hokejistov na zimnú olympiádu do Soči. Tréner Vladimír Vůjtek do nej zaradil okrem iných hráčov aj mladíkov Tomáša Jurča a Martina Marinčina, pre Miroslava Šatana už miesto neostalo.

Hneď po oznámení nominácie sa zdvihla búrlivá debata o tom, či tréner urobil dobre a čo ho k tomuto rozhodnutiu viedlo. Názorovo sa rozdelili fanúšikovia a táto téma sa dostala aj do politiky. Europoslanci Anna Záborská a Peter Šťastný tvrdia, že Šatan by v národných farbách pod piatimi kruhmi hrať mal, Záborská sa dokonca vyjadrila, že jeho nenominovanie je diskrimináciou z dôvodu veku. „Miro Šatan je veľký hráč s bohatými skúsenosťami, ktoré sú rozhodujúce práve v kľúčových momentoch hry. To, že nie je v zostave, je fackou nielen pre Mira, ale urážkou celej tradície a hodnôt slovenského hokeja,“ povedal Peter Šťastný.

V rozhovore pre denník SME však tréner Vůjtek naznačil, že Šatan ešte stále má šancu zahrať si na olympiáde. „Nominácia platí, ako sme ju oznámili. Mirovu šancu vidím už iba v tom, že by sa niektorý z útočníkov zranil, alebo by sa Marián Gáborík nestihol doliečiť," uviedol.

Pán premiér o detstve


Čitateľov minulý týždeň zaujalo aj video, ktoré bolo na kanáli Youtube zverejnené pod názvom Robert Fico o detstve bez internetu, mobilného telefónu a televízora. Predstavuje akúsi spoveď politika, ktorý chce verejnosti priblížiť, v akých podmienkach vyrastal, aké mal zázemie či priateľstvá. „Detstvo som prežil bez mobilného telefónu, internetu a televízie, čiže šťastne,“ začal rozprávanie pán premiér. Dodal tiež, že aj kamarátstva boli kedysi iné ako teraz: „Boli pripravení skočiť aj do tej rieky, keď som sa topil alebo urobiť niečo iné pre mňa.“


Plesanie v opere


Pozornosť verejnosti sa v sobotu večer upriamila aj na historickú budovu Slovenského národného divadla, kde prebiehal už štrnásty ročník Plesu v opere. Prestížna udalosť, často označovaná aj ako udalosť roka, priviedla pod jednu strechu osobnosti spoločenského a politického života, rovnako ako osobnosti z oblasti vedy či športu.

V sobotu večer, 11. januára 2014, sa začala slovenská plesová sezóna, ktorú už po štrnástykrát v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave otvoril Ples v opere. Foto: TASR/Martin Turanovič
Hostí počas večera zabávali hudobné hviezdy ako Marie Rottrová, Nela Pocisková, Marián Čekovský, Cigánski diabli, soul-funková hudobná skupina Delegation a český orchester Boom!Band. Hlavnou hviezdou však bola americká speváčka a gitaristka Suzanne Vega, ktorá úderom na gong celý ples, a spolu s ním aj slovenskú plesovú sezónu, otvorila.

Viac o tomto plese sa dočítate v našich článkoch:

Ples v opere: Takéto rozprávkové róby predviedli dámy

Ples v opere odštartoval sezónu: Noblesa, zábava a hudobné hviezdy

Komentáre