Život

Vydražili šesť listov princeznej Diany, píše v nich i o svojich synoch

" Všetky listy boli písané rukou a adresované bývalému majordómovi Buckinghamského paláca Cyrilovi Dickmanovi"

TASR, 8. januára 2017 11:00
Princezná Diana, archívna snímka Foto: TASR/AP
Šesť krátkych listov zosnulej britskej princeznej Diany vydražili za dovedna 15.100 libier (17.700 eur), čo vysoko predstihlo očakávania. Dražba sa uskutočnila vo štvrtok v aukčnom dome Cheffins v anglickom meste Cambridge.

Všetky listy boli písané rukou a adresované bývalému majordómovi Buckinghamského paláca Cyrilovi Dickmanovi; Diana v nich často spomínala svojich dvoch synov - princa William a Harryho.

V liste s dátumom 20. septembra 1984, teda päť dní po Harryho narodení, princezná napríklad píše:"William zbožňuje svojho malého brata a po celý čas ho zahŕňa nekonečnou záplavou objatí a bozkov, sotva k nemu pustí jeho rodičov!"

Ukážka z listov princeznej Diany, ktoré vydražili 5. januára 2017. Foto: TASR/AP


"Reakcia na narodenie jednej maličkej osoby nás úplné ohromila, a ja môžem sotva dýchať v tej hromade kvetov, ktoré sem posielajú!" dodáva ďalej Diana v rovnakom liste, ktorý sa vydražil za 3200 libier. Organizátori aukcie pritom očakávali len 400-600 libier.

V ďalšom z listov z októbra 1992 zase Diana píše, že obaja princovia "sa majú dobre a tešia sa z internátnej školy, aj keď Harry má stále nejaké problémy!". Tento list sa predal za 2400 libier.

Dianine listy spolu s ďalšími predmetmi, ako napríklad rôznymi kartičkami či fotografiami kráľovskej rodiny, dala do dražby Dickmanova rodina.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Zastavme sa, vyzýva pesničkárka Lucia Briestenská svojim prvým singlom
Nový film predstavuje Jana Masaryka ako bohéma a milovníka žien
Zdena Studenková stvárni v Manželovi na hodinu zlatokopku
DOJÍMAVÉ AJ HUMORNÉ: Takéto nevídané udalosti sa stali na konci roka

Komentáre