Život

Olympijský denník: Posledné zbohom, Soči

"Olympiáda v Soči sa skončila a tak sa končí aj náš seriál Olympijský denník. Posledný pre vás napísal náš redaktor Peter Horváth z letiska."

Peter Horváth, 24. februára 2014 20:00
Športovci aj novinári opúšťajú dejisko ZOH. Foto: TASR/Peter Horváth


Tak a je to za nami. Tento denník vzniká už na letisku Malpenza pri Miláne, kadiaľ sa vraciame domov. V záverečnú nedeľu sa mi predsa podarilo to, čo sa foťákovi Mišovi Svítokovi podarilo deň predtým a kolegovi Mišovi Tegzovi nepodarilo vôbec - ísť do mesta Soči.

Foto: TASR/Peter Horváth
Neľutujem, ale keby som nebol, tak by sa nič nestalo. Trištvrte hodina vlakom a zaujímavý pohľad, lebo koľajnice lemujú morský breh z pár metrov. V Soči miešaná atmosféra - trochu Ruska, trochu tureckého bazáru, trochu "sainttropezoidnej" riviéry a bohviečo ešte. Zrejme som nebol na správnych miestach.

Foto: TASR/Peter Horváth
Hodinu späť som venoval návratu cez Riviera Park, ale u najväčšieho súdruha som si kávu nedal. Až cestou späť v útulnom Slovak Pointe, kam sa mi, žiaľ, podarilo dostať len asi štyrikrát za tri týždne. Pozrel som si tam aj prvú tretinu hokejového finále, potom som sa presunul už len do hlavného strediska. Dve hodiny v Soči a takže do tretice som na zimnej olympiáde nebol naživo ne jej súťažnom vyvrcholení. Nič to, zážitok z Nagana 1998, z prvého turnaja s hráčmi z NHL je večný.

Foto: TASR/Peter Horváth
Posledná noc a smrekovec. Slovinský novinár Siniša nás pozval na "šiškovicu", pálenku z lesných plodov, ktoré ľudia bežne nekonzumujú. V tomto skupenstve to však bola delikatesa. Ťažké ranné vstávanie a rozlúčka so Soči - bola to až na počiatočné detaily vynikajúco zorganizované podujatie.

Športovci aj novinári opúšťajú dejisko ZOH. Foto: TASR/Peter Horváth
Odlet spolu s výpravou USA, ktorá zostala v medailovom tieni iných národov, predovšetkým domáceho. My sme vošli do Airbusu, v ktorom neexistovali čísla sedadiel na našich letenkách... Nič to, dostali sme vzadu neobsadené a komfortnejšie fleky, takže cez okienko - pá, pá, Soči a poloha horizontálna.

Súvisiace články zo série OLYMPIJSKÝ DENNÍK


Olympijský denník: Deň dokáže nečakane skomplikovať zlatá medaila
Olympijský denník: Mal to byť iný deň
Olympijský denník: Z pozápasovej tlačovej konferencie sa stala komédia
Olympijský denník: O psíčkovi a mačičke
Olympijský denník: Rakúšan Stefan sa má
Olympijský denník: Organizátori nepustili novinárov do press centra
Olympijský denník: Nasťa bude Arizončanka!
Olympijský denník: Hokejové arény ušetrili od kolotočárskej produkcie
Olympijský denník: Zuzulová a Šatan predsa v Soči, na francúzsku nôtu
Olympijský denník: Kačica na Poľane, kôň na diaľnici do Soči
Olympijský denník: Kuzminovej som fandil spolu s Chárom
Olympijský denník: Jeden neotvorený kruh takmer zatienil veľkolepú šou
Olympijský denník: Najväčší športový sviatok odštartoval

Komentáre