Život

Obrazom: Princ Harry sa zasnúbil s touto herečkou

"Svadba prominentného páru je naplánovaná na jar budúceho roka. "

TASR, 29. novembra 2017 9:00
Britský princ Harry a jeho snúbenica Meghan Markleová pózujú fotografom počas fotetermínu v Londýne v pondelok 27. novembra 2017. Foto: TASR/AP
Britský princ Harry a jeho snúbenica, americká herečka Meghan Markleová, sa v pondelok nakrátko ukázali fotografom na prízemí Kensingtonského paláca v Londýne. Zasnúbenie mladého monarchu oznámil iba niekoľko hodín predtým Harryho otec princ Charles, informovala agentúra AP.

Harry povedal, že je nadšený. Na otázku novinárov, či bolo zasnúbenie romantické, odpovedal: "Samozrejme!" Podrobnosti okolo priebehu zasnúbenia prezradí podľa vlastných slov neskôr.

Markleová pri príležitosti fotografovania ukázala prvýkrát verejnosti svoj zásnubný prsteň. Povedala, že je veľmi "šťastná".

Mladým snúbencom už zablahoželali rôzne osobnosti britského politického i náboženského života vrátane premiérky Theresy Mayovej.

"Princ Harry s tým oboznámil Jej Veličenstvo kráľovnú a ďalších blízkych členov svojej rodiny. Princ Harry tiež dostal požehnanie rodičov pani Markleovej," uvádza sa vo vyhlásení Charlesovho sídla Clarence House, podľa ktorého sa Harry (33) a Markleová (36) zasnúbili začiatkom tohto mesiaca.

Harry je v súčasnosti piaty v poradí následníctva britského trónu, zatiaľ čo Meghan je známa najmä pre svoju rolu v americkom televíznom seriáli "Kravaťáci". Budúcich manželov, ktorí sa prvýkrát stretli v júli 2016, zoznámili priatelia.

Prinášame vám aktuálne fotografie.

Britský princ Harry a jeho snúbenica Meghan Markleová so zásnubným prsteňom pózujú fotografom počas fotetermínu v Londýne v pondelok 27. novembra 2017. Foto: TASR/AP


Novinári stoja pred Kensingtonským palácom v Londýne v pondelok 27. novembra 2017. Britský princ Harry a herečka Meghan Merkleová sa zasnúbili. Svadba je naplánovaná na jar budúceho roku. Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke snúbenica prina Harryho, herečka Meghan Markleová. Foto: TASR/AP


Britský princ Harry a jeho snúbenica Meghan Markleová odchádzajú po fototermíne v Londýne v pondelok 27. novembra 2017. Foto: TASR/AP


Na snímke princ Harry. Foto: TASR/AP


Na archívnej snímke britský princ Harry. Foto: TASR/AP


Na snímke princ Harry Foto: TASR/AP


Harry venoval Meghan prsteň s dvoma diamantmi po princeznej Diane


Britský princ Harry a americká herečka Meghan Markleová poskytli v pondelok prvý spoločný rozhovor pre médiá od oznámenia svojho zasnúbenia.

Harry pre britskú stanicu BBC potvrdil, že si chcú s Meghan v budúcnosti založiť rodinu. Na otázku, kedy plánujú mať deti, odpovedal, že "postupne". Ako pripomenula agentúra AP, Harry sa už v minulosti vyjadril, že si praje mať deti. Harryho starší brat William s manželkou Kate aktuálne očakávajú tretieho potomka.

Markleová prezradila, že akokoľvek to môže znieť naivne, bola absolútne nepripravená na mieru pozornosti, akú ich vzťahu venovali britské médiá. Veľkú pozornosť pútal najmä rasový pôvod Markleovej, ktorá má po matke afroamerické korene a ktorá tento záujem označila za "skľučujúci".

Harry pripustil, že vstúpiť do kráľovskej rodiny nie je jednoduché pre nikoho, ale s budúcnosťou sa chcú nastávajúci manželia vyrovnávať spoločne ako jeden tím.
Britský princ Harry a jeho snúbenica Meghan Markleová pózujú fotografom počas fotetermínu v Londýne v pondelok 27. novembra 2017. Foto: TASR/AP

Nemenovaný predstaviteľ z prostredia kráľovskej rodiny uviedol, že zásnubný prsteň pre Meghan navrhol sám princ Harry. Nachádzajú sa na ňom dva diamanty, ktoré mala v zbierke princova matka, zosnulá princezná Diana. Uprostred nich je umiestnený veľký diamant z Botswany.

ODPORÚČAME AJ:
Hviezda reggae, najstarší syn Boba Marleyho vystúpi v Česku
Rizikové tehotenstvo často znamená práceneschopnosť
Slovák vyhral hlavnú cenu v prestížnej súťaži za fotku urobenú mobilom

Komentáre