Život

OBRAZOM: Jeden deň zo života intersexuála, ktorý sa živí prostitúciou

"Príbeh človeka, ktorý to v živote nemá ľahké. Narodil sa s oboma pohlavnými orgánmi. No napriek tomu sa cíti šťastný."

, 6. apríla 2014 6:00
Claudette Foto: Malika Gaudin Delrieuová


Toto je Claudette zo Švajčiarska, ktorá nebola od narodenia iba ona, ale ale aj on. Claudette je manžel, starý otec a cyklistický šampión. Patrí k ľuďom, ktorých v odborných kruhoch nazývajú intersexuáli. To znamená, že ich hormóny fungujú inak ako u väčšiny ľudí a môžu mať mužské či ženské pohlavné orgány, alebo kombináciu oboch.

Claudette sa živí prostitúciou. "Radšej predám svoj zadok, než svoju dušu. Je to tvrdšie, ale čistejšie," povedala fotografke Malike Gaudin Delrieuovej, ktorá vytvorila unikátny fotopríbeh a ktorý bol publikovaný na portáli huffingtonpost.com.

Fotografka sa zamilovala do Claudettinho príbehu tak veľmi, že vytvorila príbeh. Fotografie chronologicky znázorňujú jej život. Sú na nich momenty, ako pozerá z okna, ako pozerá do výkladu so spodným prádlom alebo ako sa objíma so svojou manželkou Andrée.

Claudette na ulici, kde sa živí ako prostitútka. Foto: Malika Gaudin Delrieuová


Claudette sa narodila v roku 1937 s oboma pohlavnými orgánmi. Rodičia ju od mala brali ako chlapca, lebo sa to pre tu dobu tak hodilo. Jej mužská časť zohrala podstatnú úlohu v živote, aj keď ju neidentifikovala. Ako muž sa oženil a s manželkou Andrée spolu žijú už 52 rokov. Či jej to nevadí? Na túto otázku s úsmevom reagovala, že s tým nemala žiaden problém, zobrať si Andréeu za ženu, keďže rodičia Claudette považovali za chlapca. "Je to moja životná láska," tvrdí. Pár nakoniec spolu vychoval tri deti. "Nikdy som nemala problém s tým, že som hermafrodit," vyznala sa fotografke. A zároveň dodáva, že vždy viac inklinovala k ženskej časti svojho ja. Vždy sa cítila ako dievča a preto sa dala na prostitúciu. "Prostitúcia sa stala zdrojom môjho sebavedomia. Som tu pre ľudí, ktorí považujú prostitúciu za maximálny prejav ženskosti," vysvetľuje.



Hoci je Claudette nositeľkou netradičnej identity, ktorá sa väčšinou spája s traumou a hanbou, Claudette je na oba aspekty svojho života hrdá. Nerada sa ľutuje a už vôbec nerieši posmešky ľudí. Ako sama tvrdí, život si tvorí sama a zodpovedá sa samej sebe a to podľa nej znervózňuje ľudí okolo, ktorí ju vidia šťastnú, no obracajú to na to, že porušuje všetky morálne zásady.


Príprava do práce. Foto: Malika Gaudin Delrieuová

Komentáre