Život

Najlepšie zarábajúcimi hercami sú Mark Wahlberg a Emma Stone

"V rebríčku už nefigurujú Leonardo Di Caprio, Johnny Depp, Ben Affleck, Brad Pitt ani Harrison Ford. "

TASR, 27. augusta 2017 11:00
Americký herec Mark Wahlberg Foto: TASR/AP
Najlepšie platenými filmovými hercami súčasnosti sú Mark Wahlberg a Emma Stoneová. Vyplýva to z rebríčkov, ktoré v priebehu uplynulého týždňa zverejnil magazín Forbes.

Triumf akčných hrdinov


Mark Wahlberg zarobil podľa rebríčka, ktorý dnes zverejnil americký magazín, v období jún 2016-jún 2017 celkovo 68 miliónov dolárov pred zdanením. Na druhú priečku tak odsunul hrdinu akčných filmov Dwayna Johnsona, ktorého zárobok dosiahol 65 miliónov dolárov. Za bronzovým Vinom Dieselom (54,5 milióna) sa umiestnili Adam Sandler (50,5 milióna) a Jackie Chan (49 miliónov).

Prvú desiatku doplnili ešte v poradí od šiesteho miesta Robert Downey Jr. (48 miliónov dolárov) a Tom Cruise (43 miliónov), ako aj tri megahviezdy indickej kinematografie - Bollywoodu - Shah Rukh Khan (38 miliónov), Salman Khan (37 miliónov) a Akshay Kumar (35,5 milióna).

Pre populárnych umelcov ako Tom Hanks, Samuel L. Jackson, Matt Damon, Ryan Reynolds i Ryan Gossling zostalo iba miesto v druhej desiatke najlepšie zarábajúcich hercov.

V rebríčku už nefigurujú Leonardo Di Caprio, Johnny Depp, Ben Affleck, Brad Pitt ani Harrison Ford.

Vyspievané prvenstvo


Najlepšie zarábajúcou herečkou súčasnosti je podľa skôr zverejneného rebríčka rovnakého periodika Emma Stoneová s 26 miliónmi dolárov pred Jennifer Anistonovou (25,5 milióna dolárov) a Jennifer Lawrenceovou (24 miliónov).

Americká herečka Emma Stoneová Foto: TASR/AP


Nad hranicu 20 miliónov dolárov sa už nedostala žiadna z ďalších herečiek, platí to aj o štvrtej Melisse McCarthyovej (18 miliónov) či piatej Mile Kunisovej (15,5 milióna). Na šiestom mieste figurujú zhodne so 14 miliónmi dolárov Emma Watsonová a Charlize Theronová, na ôsmom mieste sa zhodne s 12 miliónmi umiestnili Cate Blanchettová a Julia Robertsová pred desiatou Amy Adamsovou s 11,5 milióna dolárov.

ODPORÚČAME TIEŽ:
VIDEO: Tom Cruise sa zranil počas natáčania Mission: Impossible 6
Komédia Bajkeri má nový singel so Celeste Buckingham
Film Čiara sa po roku vrátil na východ
Koncom leta príde do slovenských kín nový film Svěrákovcov

Komentáre