Život

Najdrahšie obrazy, ktoré zmenia váš pohľad na umenie

"Umenie k životu človeka patrí a je jeho neoddeliteľnou súčasťou. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 8. januára 2018 18:58
Inštalácia v dome na predmestí Chicaga predstavuje spálňu z obrazu Vincenta Van Gogha. Foto: TASR/AP
Ľudia sú bytosťami, ktoré sa v živote bez emócií nezaobídu, no a práve pomocou spomínaného umenia si môžu svoje prežívanie spríjemniť ešte viac. Záleží to ale od toho, ako si ho viete vybrať.

Základom je idea
V umení sa cenia farby, štýl a tvar. Tieto výrazové prvky sa ale asi najviac uplatnia vo výtvarnom umení, ktorého výsledkom je najčastejšie dokonalý obraz. Výtvarné umenie sa hodnotí a posudzuje najmä na základe zraku a vnímania jednotlivých farieb. Nemusí ísť však len o samotný obraz. Umenie tohto charakteru môžete oceniť napríklad aj na jednofarebnom tričku s potlačou.

Dnes sa cení aj originálna myšlienka, ktorá je podstatou vyjadrenia toho, čo má autor umeleckého diela vo svojej hlave. Základom sa teda stáva idea, ktorú maliar prenáša na plátno a pôsobí tak na city ostatných. Ak ste sa niekedy zaoberali dnes veľmi žiadanou tvorbou webových stránok, prepracovaný webdesign je o takomto pôsobení na zákazníkov tiež.

Obrazy na predaj
Väčšina ľudí teda v umení hľadá hodnotu na základe výrazových prostriedkov, ktorými je stvárnené. Ak sa tvorba uchytí v širšej spoločnosti, výtvarník môže svoje diela aj predávať. Hodnota obrazov je ale niekedy až závratná. S najväčšími sumami sa môžete stretnúť na aukciách, kde neváhajú nadšenci umenia minúť niekoľko miliónov.

Dostupné v online galérii

Parížsky chlapec s fajkou od Pabla Picasa stál konkrétneho záujemcu až 104 miliónov dolárov. Ani diela Gustava Klimteho nie sú menej cenné, známe dielo Adele Bloch-Bauer I sa predalo za 135 miliónov dolárov. Pokračovať by sme mohli aj ďalej, bežný smrteľník asi ale takýto drahý originál nevlastní, pretože by ho stál viac ako kúpa vlastného domu. Pre týchto nadšencov umenia je tu pohodlný a dostupný predaj obrazov online.

Veľká galéria, kde sú prijateľné ceny pre všetkých. Ak si chcete teda svoj domov vybaviť takýmto originálnym kúskom, určite to bude to najlepšie riešenie.

Komentáre