Život

Nadácia SUPRA podporila štyri liptovské domovy seniorov

""

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 4. augusta 2017 13:46
Foto: Nadácia SUPRA
Členka správnej rady Nadácie SUPRA Jana Streitová a spolumajiteľ MONDI SCP Milan Fiľo odovzdali vo štvrtok 3. augusta 2017 finančný dar v hodnote 21 000 EUR Centru sociálnych služieb so sídlom v Likavke, Centru sociálnych služieb Ružomberok, Zariadeniu pre seniorov a domovu sociálnych služieb Liptovské Sliače a Zariadeniu opatrovateľskej služby a domovu seniorov Liptovská Osada.

Nadácia SUPRA vznikla na podnet bývalých zamestnancov ružomberských celulózok a papierní na jeseň minulého roka. V duchu myšlienky „Robíme náš svet krajším“ pomáha bývalým a súčasným zamestnancov ružomberských papierní a ich rodinným príslušníkom. Podporuje projekty zamerané na:
• aktivity komunít a spolkov súčasných a bývalých zamestnancov SCP Ružomberok a ich rodinných príslušníkov,
• projekty zamerané na ochranu zdravia,
• kultúrne a športové projekty,
• výchovno-vzdelávacie projekty,
• projekty prospešné pre život v Ružomberku a Liptovskom regióne,
• verejnoprospešné projekty s celoslovenskou alebo nadnárodnou pôsobnosťou.


Nadácii finančne pomáhajú majitelia papierní, akciová spoločnosť ECO-INVESTMENT a.s., vedenie mesta Ružomberok a ďalšie liptovské podnikateľské subjekty. Nadácia SUPRA doteraz poskytla pomoc, resp. zabezpečila podporu pre projekty občanov mesta a regiónu v sume viac ako 250 000 €. „Ružomberskí celulozkári a papierníci sú jedna veľká rodina a rodina si má pomáhať za každých okolností. Našim zamestnancom pomáhame aj po ukončení ich aktívneho pracovného života, je to naša česť aj povinnosť,“ uviedol počas odovzdávania daru Milan Fiľo.
Nadácia SUPRA podporila štyri liptovské domovy seniorov Foto: Nadácia SUPRA

Štatistiky nás upozorňujú, že obyvateľstvo starne, dožívame sa vyššieho veku ako v minulosti, ale život seniorov často nie je jednoduchý. Potrebujú viac starostlivosti o zdravie, potrebujú pomoc pri zabezpečení základných potrieb. Často sa stáva, že sú odkázaní na pomoc blízkych alebo aj na celodennú starostlivosť a umiestnenie v zariadeniach poskytujúcich zdravotnú aj sociálnu starostlivosť. V Ružomberku a v blízkom okolí je niekoľko zariadení, ktoré zabezpečujú tieto služby. Svoj „domov“ v období staroby v nich našli a ich služby využívajú aj bývalí zamestnanci papierní a celulózok. Preto sme sa rozhodli týmto zariadeniam darovať finančnú pomoc pre zlepšenie prevádzky,“ povedala Jana Streitová.

Komentáre