Život

Na čašníka nečakajte: Jedlo servírujú na pás a neberú prepitné

"S moderným systémom robotizácie gastronomického zariadenia prišiel jeden z jej zakladateľov, ktorý je inak počítačovým inžinierom."

TASR, 18. septembra 2017 8:00
Reštaurácia, v ktorej jedlo servírujú roboti. Foto: Tablet.TV
Na prvý pohľad vyzerá teheránska reštaurácia, ktorá ponúka talianske jedlá, úplne všedne. Na obsluhu tu však budete čakať márne, pretože vybrané jedlo vám naservírujú na dopravníkový pás. Samotný stôl so zabudovanou nerozbitnou dotykovou obrazovkou pôsobí futuristicky a slúži ako digitálne menu. Navyše si môžete zvoliť rozličné ingrediencie na pizzu podľa vašej aktuálnej chuti.



S moderným systémom robotizácie gastronomického zariadenia prišiel jeden z jej zakladateľov, ktorý je inak počítačovým inžinierom. Hoci má veľa skúseností v oblasti priemyselnej automatizácie, chcel, aby systém, ktorý obvykle projektuje pre továrne, slúžil aj obyčajným ľuďom.

„Ľudský čašník nikdy nemôže obslúžiť zákazníkov tak rýchlo, ako robot, keďže musí prekonávať s jedlom určité vzdialenosti. V Teheráne je množstvo reštaurácii, preto sme sa snažili urobiť toto prostredie niečím zaujímavé,“ vysvetľuje manažér a spoluzakladateľ reštaurácie Hossein Zibadel.

Okrem toho, že si pomocou dotykového stola objednáte jedlo, môžete čas využiť aj hraním rôznych hier. Na nedostatok zákazníkov sa určite sťažovať nemôžu, pretože na rezerváciu stola sa čaká aj niekoľko dní.

ODPORÚČAME AJ:
OBRAZOM: Hurikán Irma PRED a PO: Takúto spúšť po sebe zanechal
V Luxore objavili 3500 rokov starú hrobku kráľovského zlatníka
Schluterovci netušili, že hurikány s ich menami sú také pustošivé
Majte svoj rozpočet pod kontrolou. Nečakané situácie vás nesmú zložiť

Komentáre