Život

Súčasťou súťaže Miss America už nebude promenáda v plavkách

"Ďalšou zmenou bude, že účastníčky si namiesto predpísanej večernej róby budú môcť zvoliť šaty podľa vlastného výberu. "

TASR, 13. júna 2018 9:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Súčasťou súťaže Miss America už nebude promenáda v plavkách. Oznámili to v utorok organizátorky tohto podujatia, ktoré sa momentálne snažia o jeho rebranding. Súťažiace podľa ich vyhlásenia už nebudú posudzované na základe svojho zovňajšku, informovala agentúra DPA.

Kultúrna revolúcia


Promenádu v plavkách v rámci podujatia vystrieda interaktívne stretnutie súťažiacich s porotcami. Ďalšou zmenou bude, že účastníčky Miss America si namiesto predpísanej večernej róby budú môcť zvoliť šaty podľa vlastného výberu.

"V našej krajine zažívame kultúrnu revolúciu, pričom ženy nachádzajú odvahu postaviť sa a vysloviť sa k mnohým otázkam,"
uviedla predsedníčka súťaže Gretchen Carlsonová v relácii Good Morning America televízie ABC.

Miss mení imidž


Snaha o zmenu imidžu súťaže sa odohráva paralelne so stále prebiehajúcim hnutím #MeToo bojujúcim proti sexuálnemu obťažovaniu, ktoré už prispelo k spoločenskému pádu stoviek vplyvných mužov v mnohých sektoroch, nielen v kinematografii, ale aj vo svete módy, hudby, gastronómie či politiky.

Incident tohto druhu zažila v decembri minulého roka aj samotná Miss America. Vyšlo totiž na povrch, že viacerí organizátori sa znevažujúco vyjadrovali o niekdajších víťazkách súťaže. Škandál otriasol vedením súťaže, v ktorom následne došlo k personálnym zmenám, pričom tri najvyššie posty momentálne zastávajú ženy.

Komentáre