Život

Michelle Obamová zosadila Clintonovú z postu najobdivovanejšej ženy

"Hillary Clintonová kraľovala rebríčku posledných 17 rokov a celkovo bola najobdivovanejšou Američankou v danom prieskume už 22-krát."

TASR, 31. decembra 2018 9:00
Barack Obama (vpravo) s manželkou Michelle. Foto: TASR/AP
Po viac ako 17 rokoch strávených na čele rebríčka najobdivovanejších žien Spojených štátov, bola Hillary Clintonová zosadená bývalou prvou dámou Michelle Obamovou. Vyplynulo to z výročného prieskumu verejnej mienky, uskutočneného agentúrou Gallup International Association. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

Michelle Obamovú, ktorá je momentálne na turné so svojou knihou "Becoming", označilo za najobdivuhodnejšiu ženu 15 percent z 1025 amerických respondentov, pričom na druhom mieste sa s piatimi percentami umiestnila televízna moderátorka Oprah Winfreyová. O tretie miesto sa podelili súčasná prvá dáma Melania Trumpová a senátorka, exministerka zahraničných vecí a bývalá prvá dáma Hillary Clintonová. Druhá menovaná pritom kraľovala rebríčku posledných 17 rokov a celkovo bola najobdivovanejšou Američankou v danom prieskume už 22-krát.

Najobdivovanejším mužom sa podľa toho istého prieskumu stal už 11.-krát po sebe manžel Michelle Obamovej, bývalý americký prezident Barack Obama. Druhým bol súčasný prezident USA Donald Trump a o tretie miesto sa podelili bývalý prezident George W. Bush a pápež František.

Agentúra Galloup na margo prieskumu uskutočneného 3.-12. decembra uviedla, že úroveň štatistickej odchýlky predstavuje plus-mínus štyri percentuálne body. Daný prieskum verejnej mienky uskutočňuje Gallup každoročne už od roku 1946, okrem roku 1976.

Komentáre