Život

Michaela Čobejová: Obľúbená sestrička Kamila má narodeniny

"Herečka sa dnes dožíva 45 rokov."

TASR, 16. júna 2015 14:00
Michaela Čobejová. Foto: TASR/Martin Baumann
Mlado vyzerajúca herečka je verejnosti známa z divadla i niekoľkých televíznych seriálov. Priazeň divákov si získala ako sestrička Kamila z Ordinácie v ružovej záhrade (2007) či ako víťazka druhej série obľúbenej tanečnej šou Let's Dance (2008).

Michaela Čobejová sa narodila 16. júna 1970 v Trnave. Po presťahovaní do Bratislavy takmer päť rokov účinkovala v Detskej rozhlasovej dramatickej družine. V roku 1988 začala študovať herectvo na bratislavskej Vysokej škole múzických umení (VŠMU). Počas štúdia hosťovala v bratislavskom divadle Nová scéna a po skončení v roku 1992 prijala angažmán v Činohre Slovenského národného divadla (SND) v Bratislave.

Medzi najdôležitejšie inscenácie, v ktorých predviedla svoj talent, patrí muzikál Na skle maľované, hry poľských dramatikov Janusza Glowackého Štvrtá sestra a Slawomira Mroźeka Tango, Goldoniho komédia Čertice a hra Franza Wedekinda Lulu. Zahrala si Pavlínku vo filme režiséra Stanislava Párnického s názvom ... kone na betóne (1995) a účinkovala aj v televíznych filmoch a inscenáciách Belisa (1992), Kaviareň Lýra (1992), Jakubov rebrík (1994), Zo života dona Juana (1994) či Na konci hry (2001).

Herečka na voľnej nohe


Po štrnástich rokoch v Slovenskom národnom divadle (SND) nastala v hereckej kariére Michaely Čobejovej zásadná zmena. Vybrala sa vlastnou cestou herečky na voľnej nohe. Režírovala, dabovala a v roku 2007 nakrútila pre televíziu Deko dokumentárny cyklus o lietaní a konštruktéroch lietadiel v Česku a na Slovensku. "Keď som vystúpila z lietadla, vrešťala som, pískala a kvíkala od radosti, že žijem. Bolo to úžasné", opísala novinám toto svoje letecké účinkovanie.

Popularitu u televíznych divákov vyniesla herečke najmä postava sestričky Kamily v obľúbenom seriáli Ordinácia v ružovej záhrade (2007). O rok neskôr sa stala kráľovnou tanečného parketu ako víťazka druhej série súťaže Let's Dance (2008). Zahrala si tiež v seriáloch Ako som prežil (2009), Aféry (2011), Vdova (2014) a najaktuálnejšie v sitkome Kolabs (2015). S manželom Ivanom má Michaela Čobejová dcéry Ivanu a Táničku.

Zdroj: csfd.cz

ODPORÚČAME AJ:
Alfons Mucha inšpiroval projekt Muchovo námestie
Prečo sa bábätko zobudí v momente, keď ho ukladáte do postieľky?
Päť rád, ako sa zbaviť negatívnych myšlienok
Prvorodené deti sú múdrejšie, ako ich mladší súrodenci
Prevratný objav: Kamenné nástroje boli na svete skôr, ako ľudia

Komentáre