Život

Matadorka: Petržalka na dlani

"Obyvatelia nového bytového domu Matadorka budú mať nie len Petržalku ako na dlani"

OTS, 8. marca 2017 12:16, aktualizované 8. marca 12:32
Bez popisu Foto: Matadorka
Bratislava 8. marca (OTS) - Ako asi vyzerá Bratislava z 29. poschodia? A kam až z tejto výšky dovidíte? Obyvatelia nového bytového domu Matadorka budú mať nie len Petržalku ako na dlani. Budova s výnimočnou svetlou fasádou sa bude vypínať až do výšky 85 metrov. Rozvíjajúca sa zóna blízko Železničnej stanice Petržalka bude onedlho vďaka Matadorke zďaleka viditeľná. Architektonický skvost sa stane najvyššou obytnou budovou a novou dominantou petržalskej strany Dunaja. Bývanie vo výškach do 24. poschodia je už v predaji.

„V rámci dôsledných príprav projektusme zhotovili zábery akoby z niekoľkých podlaží výškovej budovy pomocou moderných technológií a dronu. Úchvatný výhľad nás príjemne prekvapil. Veríme, že rovnako nadšení budú noví obyvatelia,“ uvádza Juraj Duška, konateľ VI GROUP. Práve z ateliérov slovenského developera projekt Matadorka pochádza. Obyvateľom a hosťom Matadorky sa ponúkne čarovný výhľad na dominanty Bratislavy, Bratislavský hrad, Dóm svätého Martina či Nový most, ale aj kopce v smere na Devín a neďaleké Rakúsko. Bytový dom bude dominovať nad rovnomennou, pôvodne industriálnou zónou, ktorej história siaha až do roku 1905. Územie postupne prechádza revitalizáciou, v blízkej budúcnosti, vďaka svojej lokalite, zmení charakter na vyhľadávanú rezidenčnú oblasť Bratislavy.
Bytový dom Matadorka Foto: Matadorka

Polyfunkčný 29. podlažný vežiak Matadorka zachová výbornú dopravnú dostupnosť a ráta s dostatkom parkovacích státí. Pritom však dbá aj na súkromie majiteľov. Napríklad multifunkčné detské ihrisko a park na streche podnože výškovej budovy budú určené len pre obyvateľov domu. „Takmer 1400 metrov štvorcových súkromného parku plánujeme osadiť pestrou zeleňou a vybaviť itinerárom pre deti i dospelých. Naším cieľom je Matadorku prirodzene začleniť do širšej urbanistickej vízie lokality a poskytnúť jej obyvateľom nové výhľady na okolie, na lúky, zeleň a park,“ vysvetľuje J. Duška.

Ak si myslíte, že ide o bývanie na vysokej nohe, tak máte pravdu, najmä v zmysle spomínaného luxusného nadhľadu. V dome bude celkom 335 bytov a apartmánov, ktorých hodnota začína
od 82 857 € vrátane DPH
, čo je v tomto vyššom štandarde bývania a v danej lokalite aj podľa realitných portálovveľmi priaznivé. Najlepším dôkazom je počet už predaných bytov v prvej fáze, druhá etapa predaja začala 6. marca a ponúka na predaj byty umiestnené na 7. až 24. poschodí. Pre náročnejších klientov sú určené mezonety na najvyšších podlažiach, ktoré obyvateľom poskytnú doposiaľ nevídanú a jedinečnú vyhliadku.

Viac podmaňujúcich výhľadov na http://matadorka.com/
Výhľad z bytového domu Matadorka Foto: Matadorka

Komentáre