Život

Lucka 6-násobne zvýšila kapacitu výroby barelovej vody

"Výrobca vody Lucka, spoločnosť Vodax, je momentálne tretím najväčším hráčom na trhu balenej vody pre veľkoodberateľov."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 18. septembra 2014 5:21
Foto: Vodax
Ako jeden z mála v segmente pitného režimu sa môže pochváliť kontinuálnym medziročným rastom. Na dopyt, ktorý sa blížil k stropu výrobných možností značky, odpovedal slovenský výrobca investíciou vo výške 400.000 € do plniacej linky so 6-násobne vyššou kapacitou.

Špičkovú automatickú linku na plnenie 18,9 l barelov sme po približne ročnom projekte oficiálne spustili minulý mesiac. Na základe našich nadštandardných hygienických požiadaviek a viac ako 20-ročných skúseností z výroby dojčenskej vody vznikla technológia s množstvom na mieru navrhnutých riešení a on-line sledovaním kvalitatívnych parametrov. Zároveň výrazne znižuje environmentálnu záťaž, množstvo odpadov aj spotrebu energie pri výrobe,“ hovorí o inovácii Milan Klandúch, výrobný riaditeľ spoločnosti Vodax.

Pramenitá voda Lucka v bareloch určených na výdajníky do firiem, verejných inštitúcií, ale aj domácností je plnená z rovnakého zdroja ako dojčenské vody Lucka a v plnom rozsahu tak spĺňa tie najvyššie kvalitatívne parametre. Podľa Milana Klandúcha je práve vysoká kvalita, optimálne minerálne zloženie vody, ale aj veľký dôraz na pravidelnú údržbu výdajníkov, flexibilné dodávky barelov a ďalšie sprievodné služby kľúčom k trhovému rastu značky.
Foto: Vodax

Nová linka spoločnosti umožní nielen pružne reagovať na rastúci dopyt po vode Lucka v 18,9 l bareloch zo strany konečných zákazníkov, ale zároveň vo väčšej miere plniť vodu aj pre možných obchodných partnerov. „Tri vysoko kvalitné vodné zdroje, ktoré máme k dispozícii, vytvárajú potenciál pre plnenie viacerých druhov aj značiek vôd,“ hovorí CEO Vodaxu Ľuboš Rek.

Výrobné možnosti sme zámerne rozšírili do takej miery, aby aj do budúcnosti pokryli nielen európske potreby spoločnosti, ale zároveň otvorili potenciál aj na vývoz mimo Európskej únie. Momentálne máme rozpracovaných viacero aktivít, ktoré nám pomôžu nové kapacity plnohodnotne využiť,“ dodáva generálny riaditeľ.

Komentáre