Život

Lidl opäť výrazne prispel k zníženiu emisii

"Spoločnosť Lidl si uvedomuje svoju zodpovednosť k životnému prostrediu a vynakladá preto značné úsilie na jeho ochranu. "

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 15. augusta 2017 11:52
Foto: Lidl
Reťazec ročne recykluje tisícky ton odpadu a šetrí tak množstvo emisií oxidu uhličitého, ktorého zvýšený výskyt v atmosfére spôsobuje globálne otepľovanie. Ďalšie tony CO2 usporí Lidl prostredníctvom optimalizácie spotreby energii.

Diskontný reťazec dlhodobo výrazne prispieva k úspore emisií skleníkových plynov. V roku 2016 išlo o bezmála 11 600 ton CO2. Priemerný Slovák vyprodukuje viac ako 6 ton oxidu uhličitého ročne. Úspora emisií zo strany Lidla teda predstavuje ročnú produkciu viac ako 1900 Slovákov.

OZV ENVI - PAK každoročne vypočítava úsporu skleníkových plynov pre svojich klientov na základe sumarizácie ročných výsledkov triedeného zberu. „Lidl Slovenská republika sa radí medzi spoločnosti s najvyššou mierou úspory emisií za rok 2016, čím významne prispieva k zníženiu produkcie globálnych emisií a k ochrane životného prostredia, čo potvrdil aj výsledok environmentálneho auditu v rámci medzinárodného projektu ZODPOVEDNÁ SPOLOČNOSŤ,“ uviedla Ing. Anna Darnadyová z ENVI - PAK.

V roku 2016 Lidl na Slovensku celkovo recykloval takmer 15 500 ton odpadov. Vo všetkých 127 predajniach a troch logistických centrách spoločnosti Lidl platí politika dôsledného triedenia odpadu – papiera, plastov a batérii.
O zodpovedný prístup k prírode sa Lidl snaží vo všetkých fázach svojej činnosti. Logistické centrum Sereď je jednou z ekologicky najohľaduplnejších priemyselných stavieb na svete, čo potvrdzuje najvyšší stupeň medzinárodnej certifikácie BREEAM. Všetka energia dodaná do objektov spoločnosti Lidl Slovenská republika pochádza z obnoviteľných zdrojov a reťazec na strechách svojich predajní tiež inštaluje fotovoltaické panely na výrobu elektrickej energie priamo zo slnka. Diskontnému reťazcu sa zároveň darí priebežne znižovať spotrebu elektrickej energie – v ročnom vyjadrení asi o 5 kWh/m2. Na parkoviskách vybraných logistických centier a predajní Lidl Slovenská republika sa nachádzajú nabíjačky na elektromobily a elektrobicykle, ktorých použitie je bezplatné.

Možnosť aktívne prispieť k ochrane životného prostredia majú aj zákazníci Lidla. Najvýraznejšou aktivitou v tomto smere je projekt „Voda pre stromy“. Diskont venuje 1 cent za každú predanú fľašu 1,5 l minerálnej vody Saguaro na obnovu tatranského lesa. Od spustenia kampane v roku 2012 sa podarilo na tento účel vyčleniť prostriedky na kúpu a výsadbu 685 000 stromčekov.
Foto: Lidl

Komentáre