Život

LIDL má v Prešove už tri predajne, na Slovensku celkovo 131

"V poradí 131. predajňu otvoril Lidl v pondelok 4. decembra v Prešove."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 4. decembra 2017 11:24
Novú predajňu otvoril starosta Ľubotice Š. Krajči a obchodný riaditeľ Lidl M. Šimko Foto: Lidl
Sieť predajní spoločnosti Lidl na Slovensku celkovo tvorí už 131 predajní. V pondelok 4. decembra sa diskontný reťazec rozrástol o tretiu predajňu v Prešove.
LIDL má v Prešove už tri predajne, na Slovensku celkovo 131 Foto: LIDL

Filiálka, ktorá sa nachádza na Bardejovskej ulici s rozlohou viac ako 1400 m2 disponuje 122 parkovacími miestami pre zákazníkov, z toho je 6 vyhradených pre telesne postihnutých a 2 pre rodičov s deťmi. Samozrejmosťou je vlastná pekáreň, ktorá bude zákazníkom niekoľkokrát denne ponúkať čerstvé pečivo. Predajňa je vybavená okrem štandardne používanými LED technológiami pri osvetlení aj tými pokročilými ako napr. spätné získavanie tepla z chladiarenských a mraziarenských zariadení. Výstavba filiálky trvala 5 mesiacov.
LIDL má v Prešove už tri predajne, na Slovensku celkovo 131 Foto: LIDL

Počas svojho pôsobenia priniesla spoločnosť Lidl nielen širokú paletu produktov do všetkých regiónov Slovenska, ale vytvorila aj niekoľko tisíc pracovných miest. Konkrétne v tejto predajni nájde svoje uplatnenie 25 zamestnancov,“ uviedol Marián Šimko, obchodný riaditeľ diskontného reťazca.

Súčasťou otvorenia novej predajne je podpora žiakov neďalekých základných škôl T. Ševčenka a ZŠ Ľubotice. Za každý nákup v hodnote aspoň 10 € v prvý deň predaja venuje Lidl 50 centov na športové a pedagogické pomôcky pre viac ako 675 žiakov navštevujúcich spomenuté školy. „Vďaka tomuto projektu budeme môcť podporiť športové aktivity na našej škole a športovo orientované krúžky. Váš úmysel investovať do športového náradia pre základné školy vysoko oceňujem a verím, že ste tým vyslali do sveta biznisu jasný signál, ktorý budú nasledovať aj iné spoločnosti,“ povedal Igor Andrejčák, riaditeľ základnej školy T. Ševčenka. V podobnom duchu sa vyjadril aj riaditeľ ZŠ Ľubotice Mgr. Ivan Kostelník: „Podporu zo strany obchodného reťazca Lidl vnímam ako ochotu silného, kvalitného predajcu potravín a iného doplnkového tovaru pomôcť aj takým organizáciám ako sú školy. Je nádherný pocit vidieť v dnešnej „počítačovej“ dobe žiakov sa hýbať a zlepšovať si svoju zdravotnú kondíciu.“
LIDL má v Prešove už tri predajne, na Slovensku celkovo 131 Foto: LIDL

Nakoľko sa táto predajňa nachádza v katastrálnom území obce Ľubotice, slávnostného otvorenia novej predajne sa zúčastnil aj jej starosta MVDRr. Štefan Krajči, ktorý Lidlu zaželal veľa spokojných zákazníkov.
Lidl na Slovensku v 131 predajniach, troch logistických centrách a na centrále zamestnáva viac ako 4000 ľudí. Diskont v priebehu ostatných dvanástich mesiacov zvýšil mzdy zamestnancov predajní a skladov logistických centier celkovo o štvrtinu, nástupné platy narástli dokonca až o 28%. Priemerný mesačný plat na pozícii predavač –ka / pokladník – čka je v Lidli 771€, približne o dve pätiny viac v porovnaní s trhovým priemerom v maloobchode podľa portálu platy.sk. Aj preto považujú viac ako dve tretiny Slovákov Lidl za dobrého zamestnávateľa. Vyplynulo to z májového prieskumu agentúry GfK na reprezentatívnej vzorke 500 ľudí vo veku 18 – 45 rokov.

Komentáre