Život

Kvalitné víno za dobrú cenu? Dá sa to

"A nechajte si rovno aj poradiť, ku ktorému jedlu sa ktoré víno najviac hodí."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 30. septembra 2013 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann
Už po štvrtýkrát prináša Lidl svojim zákazníkom nevšedný zážitok v podobe kolekcie exkluzívnych francúzskych vín. Výberové vína z najznámejších vinárskych oblastí Francúzska budete mať možnosť ochutnať v rámci tematickej predajnej akcie, ktorá sa začala v pondelok 30. septembra 2013 v predajniach Lidl.

V spolupráci s odborníkmi pre Vás spoločnosť Lidl nakupovala vína vo Francúzsku priamo od majiteľov jednotlivých chateaux a vybrala tie najlepšie klenoty z vychýrených provincií Bordeaux, Côtes du Rhône, Burgundsko, Languedoc-Roussillon či Alsasko.

Marek Vašut ako sprievodca dobrým vínom. Foto: Lidl
Po mimoriadnom úspechu predošlých akcií na francúzske vína si tentoraz môžete dopriať takmer 60 jedinečných vín (ročníky 2005 – 2012) najlepšej kvality za skvelé ceny. Ako sprievodca pri výbere vám poslúži brožúra s popisom jednotlivých ročníkov a druhov vín, v ktorej nájdete množstvo užitočných informácií o vychýrených vinárskych oblastiach Francúzska a tiež o vhodných kombináciách vína s jedlom.

Kvalitu potvrdil aj someliér


„V tejto ponuke som našiel vína na každodenný konzum, ale aj vína k výnimočným udalostiam, či do archívu. Nakoľko sa v súčasnosti všade skloňuje slovo kríza, stále viac dôležitosti upriamuje aj vinársky svet na pomer medzi cenou a kvalitou vína. A práve s takýmito vínami máme do činenia v tejto špeciálnej ponuke. Pamätajte však, že dobré víno nemusí byť zákonite to najdrahšie. Práve naopak, nájdete tu aj veľmi príjemné vína s príjemne ľahkým ovocným charakterom za priaznivú cenu. Na druhej strane sa tu nájdu aj výnimočné vína, ku ktorým sa nedostanete každý deň,“ zhodnotil ponuku francúzskych vín spoločnosti Lidl someliér Gabriel Kollár.

Spoločnosť Lidl vás v spoolupráci s Marekom Vašutom prevedie svetom kvalitného vína. Foto: Lidl
Preneste sa do slnkom zaliatych viníc a vychutnávajte si poklady, ktoré Francúzsko vo svojich sadoch skrýva. Doprajte si nevšedný zážitok z prvotriedneho vína a vytvorte si doma neopakovateľnú atmosféru luxusu. Lahodnú chuť vynikajúceho vína najvyššej kvality si užijete za tradične bezkonkurenčné ceny. Fľašku vína si môžete zadovážiť už za 1,99 €, cenové rozpätie končí na hranici 14,99 €. Drvivú väčšinu vín však kúpite za menej ako 10 €. Urobte si z každého dňa malý sviatok, veď aj známe francúzske príslovie hovorí, že „deň bez vína je ako deň bez slnka“.

Komentáre