Život

Kríza sa končí, Lidl zlacňuje vajcia

"30ks balenia vajec stoja v Lidli menej ako 5€"

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 12. decembra 2017 12:15
Kríza sa končí, Lidl zlacňuje vajcia Foto: LIDL
Slováci sa pred najkrajšími sviatkami roka nemusia obávať nedostatku vajec, obchodný reťazec Lidl ich od utorka 12. decembra ponúka v 30ks balení za menej ako 5 €! Ich aktuálna predajná cena je 4,99 €, čo predstavuje zníženie o 50 centov, resp. o viac ako 9%. Ide o dlhodobé a nie akčné zníženie ceny, ktoré je platné vo všetkých 131 predajniach diskontného reťazca na Slovensku. Na vianočný víkend zároveň Lidl plánuje zníženie ceny 10ks balenia vajec triedy M o takmer 16% na 1,59 €.

Počas uplynulých týždňov sme pociťovali nedostatok vajec na trhu. Keďže podľa slovenskej legislatívy môžeme uzatvárať zmluvy s dodávateľmi iba na obdobie troch mesiacov, výpadok bol oveľa citeľnejší ako v iných krajinách. Obmedzená dostupnosť vajec prinášala pre nás aj zvýšené náklady na ich obstaranie. Vždy keď nám to však aktuálny vývoj umožní, snažíme sa zníženie ceny daného produktu preniesť do nižšej ceny pre zákazníka,“ uviedol Martin Nagy, konateľ spoločnosti Lidl Slovenská republika zodpovedný za oblasť nákupu. Rovnaké kroky zvolil Lidl nedávno aj pri masle.

V rovnakom období minulého roka pochádzalo takmer 95% všetkých vajec predávaných spoločnosťou Lidl Slovenská republika od domácich dodávateľov. Donedávna však diskontnému reťazcu dokázali poskytnúť iba 30% zákazníkmi požadovaného množstva. „Veríme, že v budúcnosti sa nám opäť podarí dostať na rovnaké objemy slovenských vajec ako predtým. Zároveň však chcem zákazníkov ubezpečiť, že všetky nami predávané vajíčka, bez ohľadu na krajinu pôvodu, sú kvalitné a bezpečné,“ uzavrel Martin Nagy.

Komentáre