Život

Nič nie je nemožné! Na svete je dieťa, ktoré má troch rodičov

"Della Wolf Kangro Wiley Richards je prvým bábätkom v Britskej Kolumbii, ktoré má na oficiálnom rodnom liste uvedených troch rodičov."

Veronika Rosputinská, 27. marca 2014 10:00
Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo


Veda a výskum kráčajú vpred míľovými krokmi a to, čo platilo včera, môže byť dnes už trikrát prekonané. Spoločnosť, v ktorej žijeme, sa vyvíja, mení, otvára a spolu s ňou sa otvárajú aj mysle ľudí. Kým ešte pred pár rokmi bola homosexualita veľkým tabu, dnes sa vo viacerých krajinách môžu páry rovnakého pohlavia sobášiť či vychovávať deti. A to nielen adoptívne, ale aj vlastné.

Portál Huffingtonpost.com zhruba pred mesiacom informoval o dieťati, ktoré je historicky prvým bábätkom v Britskej Kolumbii s tromi rodičmi v rodnom liste. Malá, dnes asi 5-mesačná Della Wolf Kangro Wiley Richards, je z Vancouvru a vychovávajú ju zosobášené lesbičky Danielle Wiley a Anna Richards. Otcom je Annin dlhoročný kamarát Shawn Kangro, ktorý súhlasil, že sa stane nielen darcom spermií, ale že bude biologickým otcom, ktorého bude dcéra môcť spoznať.

V medziach zákona


Danielle a Anna médiám prezradili, že túžili po dieťatku, ale zároveň nechceli anonymného darcu. Zákon, ktorý v krajine vyšiel pred rokom, prináša riešenie tejto situácie. Malá Della Wolf tak má troch oficiálnych rodičov, pričom je v starostlivosti Danielle a Anny, ako vyplýva zo zmluvy, ktorá podľa spomínaného zákona musí byť uzavretá ešte pred samotným počatím.

Komentáre