Život

Hlasovanie v súťaži Nebuď otrok drog 4 odštartuje o týždeň neskôr

"Do literárno-výtvarnej súťaže s protidrogovou tematikou bolo doručených celkovo 884 súťažných prác. Ide o rekordnú účasť v rámci doterajších štyroch ročníkov súťaže."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 15. novembra 2017 10:17
Foto: Nebuď otrok drog
Spustenie hlasovania verejnosti v súťaži Nebuď otrok drog 4 sa z pôvodného termínu 20.11.2017 odkladá o týždeň neskôr, hlasovať bude možné od 27.11.2017. Dôvodom odkladu je vysoký počet doručených súťažných prác a z toho plynúca potreba poskytnúť väčší časový priestor odbornej porote na výber finalistov.

Žiaci II. stupňa základných škôl a študenti stredných škôl sa do súťaže v rámci projektu Tlačovej agentúry Slovenskej republiky zapojili s celkovo 884 prácami, čo predstavuje rekord v rámci doterajších štyroch ročníkov súťaže. "Počet súťažných prác nás milo prekvapil, prekonal naše očakávania. O to zložitejšie to teraz bude mať porota, najmä z časového hľadiska. Aby jej členovia nevyberali finalistov v zhone, rozhodli sme sa skrátiť čas určený na hlasovanie a ušetrený týždeň poskytnúť práve porote. Verím, že dva týždne na hlasovanie predstavujú stále dostatočne dlhý časový priestor na odovzdanie hlasu svojmu favoritovi," vysvetlil za organizátora Rastislav Borsík, riaditeľ Úseku obchodu a marketingu.

Úlohou súťažiacich bolo tvorivo stvárniť odpoveď na otázku "Ako by mi drogy skomplikovali život?" a zamerať sa na to, o čo všetko by ako užívatelia drog (ne)dobrovoľne prišli. Súťažné práce, vyhotovené v literárnej alebo výtvarnej podobe, bolo možné poslať do 10.11.2017. Úlohou odbornej poroty je vybrať desať finálových prác v každej zo štyroch súťažných kategórií. Trojčlennú porotu tvoria výtvarníčka Broňa Schragge, spisovateľka Tamara Šimončíková Heribanová a Tomáš Kuča, riaditeľ Komunikačného odboru Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky.

Všetky finálové práce budú uverejnené na stránke www.nebudotrokdrog.sk, na ktorej sa 27.11.2017 spustí hlasovanie verejnosti, ktoré rozhodne o konečnom poradí prác v jednotlivých kategóriách.

Všetky informácie o súťaži sú dostupné na www.nebudotrokdrog.sk

Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva zdravotníctva SR v rámci účelovej dotácie na podporu protidrogových aktivít pre rok 2017.

Komentáre